28 / 08 / 2024

Doğrulanmış emlak ilan düzenlemesi ile denetim güçlenecek! Emlak dolandırıcılığı sona eriyor!

Doğrulanmış emlak ilan düzenlemesi ile denetim güçlenecek! Emlak dolandırıcılığı sona eriyor!

sahibinden.com CMO'su Nazım Erdoğan, 15 Eylül'den itibaren devreye alınacak "doğrulanmış ilan" düzenlemesine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.



sahibinden.com CMO'su Nazım Erdoğan, Ticaret Bakanlığınca 15 Eylül'den itibaren devreye alınacak "doğrulanmış ilan" düzenlemesine ilişkin bireysel ve kurumsal ilan verenlere yönelik teknik hazırlıklarına devam ettiklerini açıkladı.

MAĞDURİYET GİDERİLECEK 

Ticaret Bakanlığı, taşınmazların ticaretine ilişkin ilan platformlarındaki emlakçılara yönelik doğrulama yükümlülüğü getirerek Bakanlıkça oluşturulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin (EİDS) 2'inci fazının uygulamasının 15 Eylül itibarıyla devreye alınacağını duyurdu.

"Doğrulanmış ilan" olarak bilinen düzenlemeyle, tüketici mağduriyetinin engellenmesi, sahte ilanlarla vatandaşların karşılaştığı fiyat manipülasyonlarının önüne geçilmesi öngörülüyor.

Doğrulanmış emlak ilan düzenlemesi ile denetim güçlenecek! Emlak dolandırıcılığı sona eriyor!

REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Haberler.com'da yer alan habere göre; düzenlemenin başarıya ulaşması için dijital kanalların yanı sıra offline tüm kanalları da kapsamasının, mecralar arasında haksız rekabetin önüne geçilmesi açısından kritik önem taşıdığına işaret etti.

SEKTÖRDE DENETİM ARTACAK

Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat de 15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan EİDS'nin emlak sektöründe ilan güvenilirliğini artırmak ve tüketiciyi korumak amacıyla birçok yeniliği içerdiğini aktardı.

İdikat, "Bu düzenlemeyle, artık emlak ilanları e-Devlet üzerinden doğrulanarak yayınlanabilecek. Düzenleme, ilanların tapu kayıtlarındaki bilgilerle eşleştirilmesini zorunlu kılarak ilanların doğruluğunu garanti altına alıyor. Ayrıca, sadece yetkilendirilmiş emlakçıların ilan verebilmesine izin verilecek, bu sayede sektörde denetim güçlenecek ve mağduriyet azalacak." diye konuştu.

İlanların doğrulanması için EİDS'in kullanılacağını ve tüm bilgilerin doğru ve güncel olmak zorunda olacağının bilgisini paylaşan İdikat, bu düzenlemenin sektörde şeffaflığı artırarak, tüketicilere daha güvenilir bir hizmet sunulacağının hedeflendiğini belirtti.

 

Emlak ilanlarındaki pilot uygulamaya ilk tepki ATEM'den geldi! İlan portalları e-ticaret pazaryeri değildir!

Konut kredisinde yeni kampanya başlatılırsa ne olur? sorusuna Tebernüş Kireçci'den net yanıt: Felaket olur!

Geri Dön