29 / 04 / 2024

Doğtaş Mobilya 44 yılı geride bıraktı!

Doğtaş Mobilya 44 yılı geride bıraktı!

Mobilya sektöründe 44 yıldır var olan Doğtaş yurtiçi ve yurt dışında mağaza açmaya devam ediyor. Doğtaş Pazarlama Direktörü Elif Göktaş, "Müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarını iyi anlayıp onlara istedikleri yaşam alanlarını yaratmalarında yardımcı oluyoruz" dedi.



Doğtaş,mobilya sektöründe 44 yılı geride bıraktı. Yurtiçi ve yurtdışında yer  alan 200'e yakın konsept mağazasıyla ve çok çeşitli ürün gamıyla mobilya pazarının en güçlü oyuncularından biri olan Doğtaş, 65'ten fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor ve yurtdışı büyüme hedefleri doğrultusunda çalışmalarına son sürat devam ediyor. Bu başarının ardında, marka değerine verdikleri önemin ve müşterileriyle kurdukları tutarlı ve sürekli iletişimin olduğunu belirten Doğtaş Pazarlama Direktörü Elif Göktaş, "Müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarını iyi anlayıp onlara istedikleri yaşam alanlarını yaratmalarında yardımcı oluyoruz" diyor. Mobilya sektöründe öncü, beğenilen ve takip edilen bir marka durumuna gelmelerinde çok daha güçlü biçimde sürdürdükleri ve markaya değer katan pazarlama faaliyetlerinin büyük katkısı olduğunu ifade eden Elif Güngör, trendleri yakından takip etmenin önemine de vurgu yapıyor. Doğtaş'ın 44 yıllık marka yolculuğunu konuştuğumuz Elif Güngör'den ‘beğenilen ve değerli' bir marka olmanın şartlarını öğrendik, Doğtaş'ın yeni dönem yatırım planlarını masaya yatırdık.


Marka değeri Doğtaş için ne kadar önemli?


Marka değeri; müşterilerimizin markamızla özdeşleştirdiği ve bizi diğer markalardan ayrıştıran değerlerin bir bütünü. Böyle baktığımızda da marka değeri geçmişten günümüze markamıza yaptığımız yatırımların bütünü olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada Doğtaş'ın marka değerinin her gün daha da güçlenmesi bizim için son derece önemli.


Beğenilen ve değerli markalar arasına girmenin yolları neler?


Bu sürecin olmazsa olmazlarını; güçlü marka imajı, tüketicinize yaşattığınız benzersiz marka deneyimi, ürünlerinizin kalitesi, iletişiminizdeki tutarlılık ve süreklilik olarak sıralayabilirim. Tüm bunların yanında içinde bulunduğumuz mobilya sektöründe farklılaşmak için tüketicilerimizin ihtiyaçlarını ve alışkanlıklarını doğru anlamaya ve bunlara uygun özgün tasarımlar sunmaya ihtiyaç var. Biz de bunu yapıyoruz.


Doğtaş'ı sektörünüzde nasıl konumlandırıyorsunuz?


Mobilya çok keyifli bir sektör, insanların yaşam alanlarındaki her ana tanıklık ediyorsunuz. Evlenenler, evini yenileyenler, en ufak bir dekorasyon ihtiyacı olanlar bile bu satın alma yolculuğunda çok heyecanlı oluyorlar. Müşterilerimizin istek ve ihtiyaçlarını iyi anlayıp onlara istedikleri yaşam alanlarını yaratmalarında yardımcı oluyoruz.



Yaptığımız araştırmaların sonucunda gördük ki mobilya dokunularak, kalitesi hissedilerek alınan bir ürün. Önceliğimiz insanların seveceği, duygusal bağ kurabileceği, dokunulası mobilyalar üretmek. Ürünlerimize güveniyoruz ve ürünlerimizin kalitesinin dokununca bir kez daha anlaşılacağını iddia ediyoruz. Yaptığımız pazarlama faaliyetlerinde de müşterilerimize bunu hissettirmeye çalışıyoruz.



Bizden ürün alan müşterilerimiz yıllarca o ürünlerle yaşıyor. Bu nedenle uçtan uca müşteri deneyimi son derece önemli. Web sitemizden başlayarak, mağazamızda ve sonrasında evde yaşattığımız müşteri deneyimine odaklanmış durumdayız. Dünyadaki trendleri yakından takip edip çalışmalarımızı, sektörümüzde trendleri belirleme ve öncü çalışmalara imza atma misyonuyla sürdürüyoruz. Şu an Türk mobilya sektörüne yön veren marka konumundayız.


Marka stratejinizin özünde ne var? Bu strateji oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz?


Marka yolculuğumuzda; yenilikçi olmaya, müşterilerimizle güçlü, kalıcı ve samimi ilişkiler kurmaya, onlara benzersiz bir marka deneyimi sunmaya, ilham verecek tasarımlara, ürünlere imza atmaya odaklanıyoruz. Bu yolculuğun özünde ise müşterilerimizin hayatlarına dokunarak onların yaşamlarının bir parçası olmayı hedefliyoruz. Müşterilerin alışveriş davranışlarını, tercihlerini ve karar verme süreçlerini anlamanın önemi her geçen gün daha da artıyor. Biz de merkezinde müşterilerimizin beklentilerinden, ihtiyaçlarından ve tercihlerinden ortaya çıkan sonuçlara göre strateji oluşturuyoruz.


Doğtaş olarak marka değerinizi güçlendiren unsurlarınız neler?


Doğtaş markasının başarısı; 44 yıllık bir deneyime sahip köklü bir marka olma, kurumsallaşma, istikrarlı büyüme, global pazarlara açılma, trendleri yakından takip edip yenilikçi tasarımlara imza atma, perakendecilikteki yenilikçi yaklaşım ve iş ortaklarının mutlu olduğu bir yapının üzerine, markaya yapılan yatırımlarla kendisini doğru, etkin ve etkili anlatıyor olabilmesinde saklı.



Müşterilerini işin merkezine alan ve onların ihtiyaç ve beklentilerine uygun çözümler geliştiren bir marka olarak; yaptığımız yatırımlar, sektöre yön veren özgün tasarıma sahip ürünlerimiz ve perakende anlayışımızla mobilya sektöründe her zaman fark yaratacak işler yapmak için çalışıyoruz. Aldığımız ödüllerin ve yakaladığımız başarıların; doğru bir yolda ilerlediğimizin ve sektöründe fark yaratan marka olduğumuzun en güzel göstergeleri olduğuna inanıyoruz.


'En beğenilen, en değerli ve en hızlı marka' olmak için nasıl bir pazarlama stratejisiyle hareket ediyorsunuz?

 

Müşterilerimizle temas halinde olduğumuz tüm noktalarda onlara benzersiz bir marka deneyimi sunmak, pazarlama stratejimizin odak noktasını oluşturuyor. Müşterilerimizin farklı yaşam tarzlarına uygun, kaliteli ve ulaşılabilir ürün portföyümüz, güvenilir marka imajımız ve yüksek müşteri memnuniyetine yönelik çalışmalarımızla Türk mobilya sektöründe ayrıcalıklı bir yere sahibiz. Sektörün en beğenilen şirketi seçilmek, en değerli markalar arasında yer almak bizim için gurur verici. Bulunduğumuz konumu sürdürmek, yeni başarılar yakalamak için ekip olarak tutkuyla çalışıyoruz.


Önümüzdeki süreçte markanız için yapacağınız yatırımlar ve planlar neler olacak?


Müşterilerimizin gözünde; sıcak, samimi, sevilen ve danışılan mobilya markası olarak, onlara sadece bir mobilya değil bunun çok daha ötesinde yaşam tarzı sunan bir marka olmak iddiasındayız. Bundan sonraki dönemde yapacağımız tüm yatırımların ve planların özünde de bu var. Önümüzdeki dönemde CRM alt yapımızı güçlendirip müşterilerimizi çok daha yakından tanımayı ve beklentilerine uygun ürün, kampanya ve iletişim faaliyetleriyle onlara ulaşmayı hedefliyoruz. Biz mobilya üretip satan bir üretici olmanın ötesinde, müşterilerimizin yaşam alanlarına keyif katan ve onlara uygun çözümler sunan, hayatlarını kolaylaştıran bir marka olma yolculuğundayız.


''AVRUPA PAZARINDA BÜYÜMEYE ODAKLANACAĞIZ"


Doğtaş Pazarlama Direktörü Elif Göktaş, yurtiçi ve yurtdışında yer alan 200'e yakın konsept mağazaları olduğunu söylüyor. Yurtdışı büyüme hedefleri içinde önemli bir yere sahip Avrupa pazarında; İngiltere'deki beşinci mağazalarını geçtiğimiz ay açtıklarını ifade eden Elif Göktaş, Doğtaş'ın global bir marka olması için yürüttükleri çalışmaları da şöyle anlatıyor: "Türkiye mobilya sektöründe bir ilk olan AR-GE ve Tasarım Merkezi'mizi geçtiğimiz yıl İstanbul'da hayata geçirdik. Konusunda uzman ekibimizle, dünyadaki trendlerini takip edip, Doğtaş müşterisine uygun özgün mobilya tasarımları ortaya çıkarıyoruz. Global marka olma yolculuğumuzun temel adımlarını; potansiyel pazarları belirlemek, bu pazarlardaki müşteri ihtiyaçlarını anlamak, bu ihtiyaçları karşılayacak ürün portföyü sunmak ve pazarın dinamiklerine uygun marka iletişimi yapmak olarak özetleyebilirim. Doğtaş olarak global pazardaki konumumuz her yıl güçleniyor. Özelikle Ortadoğu pazarında Doğtaş markası çok güçlü. Avrupa başta olmak üzere stratejik hedef pazarlarda da Doğtaş markasını yaygınlaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."


DOĞTAŞ MARKASIYLA KRİTİK ÖDÜLLER ALDIK


Doğtaş, marka başarısıyla birçok tasarım, hizmet, tüketici ve kalite ödüllerine layık görüldü. Elif Göktaş, son yıllarda aldıkları ödülleri ise şu şekilde sıralıyor: Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından hazırlanan 'Türkiye'nin En Değerli Markaları-Turkey 100' listesine mobilya sektöründen giren tek şirket olduk. Türk iş dünyasının en itibarlı yayınlarından biri olan Capital Dergisi'nin 'Türkiye'nin En Beğenilen Şirketleri Araştırması'nda 'Mobilya Sektörünün En Beğenilen Şirketi' seçildik.


Ocak ayında gerçekleşen ve dünyanın en büyük üçüncü mobilya fuarı olan İSMOB'da, bin metrekarelik standımızla 'En İyi Stant' ödülünü alırken,


Yemek Odası Kategorisi'nde Nora Yemek Odası ile birincilik, Oturma Odası Kategorisi'nde Marsala Salon Takımı ile ikincilik, Yatak Odası Kategorisi'nde Nora Yatak Odası ile üçüncülük ödüllerini kazandık.


2013 yılında Business Netvvork işadamları Derneği tarafından düzenlenen Most Successful Türk Avvards’da 'İngiltere'nin En Başarılı Şirketi Ödülü'nü aldık.




Ekonomist


Geri Dön