Ekonomi

Doğu Ekspresi seferleri başladı mı 2022? Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar 2022?

Doğu Ekspresi kışa girmemize az bir zaman kala yeniden gündeme geldi. İşte Doğu Ekspresine dair merak edilenler!Her yıl sonbahar ile kış aylarında başlayan Doğu Ekspresi rotası klasik tatil anlayışının dışına çıkmak isteyenlerce tercih ediliyor

Doğu Ekspresi tarihi havası ile pek çok kişinin tatil hayalini süslüyor. Her yıl sonbahar ile kış aylarında başlayan Doğu Ekspresi rotası klasik tatil anlayışının dışına çıkmak isteyenlerce tercih ediliyor.

Ankara-Kars Demir Yolu güzergahından geçen ve tatilciler tarafından ilgi gören turistik Doğu Ekspresi’nin seferleri başlıyor. Peki, Doğu Ekspresi bilet fiyatları 2022 kaç TL? Turistik Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır? Doğu Ekspresi güzargahı ne? İşte merak edilen ayrıntılar…

Doğu Ekspresi, Mayıs 1949'da ilk seferine çıktı. Doğu Ekspresi karşılıklı olarak her gün Ankara-Kars kesiminde işliyor. Bu sayede Bakanlık tarafından ilk defa trenlerle seyahat bir yerden bir yere ulaşmanın dışında farklı yerleri gezmek, görmek, farklı coğrafyaları ve kültürleri tanımak amaçlı vatandaşlar için hizmet vermeye başladı. Doğu Ekspresi'ne ve diğer konvansiyonel trenlere merakını ve talebini artırmıştır. 2021 ila 2022 kış sezonunda Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars ve Kars-Ankara hatlarında 31'er kez olmak üzere toplam 62 seferde çalıştırıldı. Geçen dönem Doğu Ekspresi ile 11 bin 500, Turistik Doğu Ekspresi ile 1411 yolcu seyahat etmiştir.

DOĞU EKSPRESİ SEFERLER NE ZAMAN BAŞLIYOR 2022?

Doğu Ekspresi'nin yeni dönem seyahat takvimi belli oldu. Ankara’dan 12 Aralık 2022 ile 20 Mart 2023, Kars'tan 14 Aralık 2022 ile 22 Mart 2023 dönemlerinde seferler olacak. Tren Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma, Kars'tan ise çarşamba, cuma ve pazar günleri hareket etmeyi planlıyor.

Ekspres, Ankara ile Kars yönünde Erzincan ve Erzurum'da, Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas duraklarında duracaktır. Trende yer alan vagonlar toplu grup taşımaları ve turları sağlamak üzere acentelere verilirken, trende seyahat edecek münferit yolcular için 1 yataklı vagon ayrılmaktadır. Bilet satışları seyahat tarihinden 30 gün önce bilet satış sistemi üzerinden satılacaktır.

DOĞU EKSPRESİ GÜZARGAHI NEDİR 2022?

Merakla biletlerine dair araştırılmalar yapılan Doğu Ekspresi Ankara'dan hareketle, Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum'dan geçerek Kars'a yaklaşık 31 saatte varıyor ve 1300 kilometre yol alıyor.

DOĞU EKSPRESİ BİLETLERİ NEREDEN ALINIR?

Doğu Ekspresi tren biletlerini, TCDD’nin e-Bilet Sistemi‘nden alabilirsiniz.

DOĞU EKSPRESİ BİLET FİYATLARI 2022 NE KADAR?

Ayçiçek yağı fiyatları artık yüz güldürecek! Fiyatlarda beklenen düşüş! İşte detaylar!

O banka müşterilerine duyurdu! Ayın 30’una kadar kartınıza yüklenecek! İşte detaylar!

Emeklilik başvurusu için en uygun tarih! Kasım 2022 mi yoksa 2023 Ocak mı? İşte detaylar!