02 / 05 / 2024

Doğu Ekspresi'nde yeni seferler ne zaman başlayacak? Yolculuk kaç saat?

Doğu Ekspresi'nde yeni seferler ne zaman başlayacak? Yolculuk kaç saat?

Doğu Ekspresi'ne hem yurt içinden hem yurt dışından gelen yoğun talep üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Turistik Doğu Ekspresi'nin dışında yeni turistik tren rotaları oluşturmak üzere harekete geçti. Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni seferlerinin başlayacağı tarih de belli oldu.



Büyük beğeni toplayan Doğu Ekspresi'nin işlediği Ankara-Kars Demir Yolu güzergahıgüzellikleri, tarihi dokusu, güzergahtaki illerin barındırdıkları tarihi hazineler ve kültürel zenginlikler yabancı turistlerce de ilgi görüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca, Turistik Doğu Ekspresi gibi yeni turistik tren rotaları oluşturmak için hareke geçti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından alınan bilgiye göre karayolu ve havalimanları dışında Türkiye, gelecek dönemde demiryolu yatırımlarına ağırlık vermeye başlayacak. Bunun başında da yoğun talep alan yüksek hızlı trenlere yenileri eklenecek, konvansiyonel ve turistik hatlar da yolcu ve yük taşımalarına devam edecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, vatandaşlardan gelen yoğun istek üzerine hızlı tren sefer sayılarında artışa gidildiğini ve günlük 31 bin 651 yolcuyla tüm zamanların rekorunun kırıldığını söylemişti. 2023-2025 Dönemi Yatırım Programı Hazırlama Rehberi'ne göre, bakanlık Konya-Karaman-Niğde-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı, Ankara-Sivas ve Ankara-Afyonkarahisar-İzmir yüksek hızlı tren hatları, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli, Halkalı-Kapıkule demir yolu projeleri ile 2.hat yapımlarına yönelecek. 

Doğu Ekspresi nde yeni seferler ne zaman başlayacak? Yolculuk kaç saat?


Geri Dön