17 / 05 / 2024

Doğu Ekspresi'nde yeni seferler ne zaman başlayacak? Yolculuk kaç saat?

Doğu Ekspresi'nde yeni seferler ne zaman başlayacak? Yolculuk kaç saat?

Doğu Ekspresi'ne hem yurt içinden hem yurt dışından gelen yoğun talep üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Turistik Doğu Ekspresi'nin dışında yeni turistik tren rotaları oluşturmak üzere harekete geçti. Turistik Doğu Ekspresi'nin yeni seferlerinin başlayacağı tarih de belli oldu.



Hem yerli hem yabancı turistiklerin büyük ilgi gösterdiği turistik tren hatlarına da yenileri eklenecek.

Türkiye'de ise Turistik Doğu Ekspresi'nin işlediği Ankara-Kars Demir Yolu güzergahı, seyahat yazarları tarafından dünyanın trenle seyahat edilecek en güzel 4 tren rotasından biri arasında. 15 Mayıs 1949'da ilk seferine çıkan Doğu Ekspresi karşılıklı olarak her gün Ankara-Kars arasında sefer alıyor ve büyük ilgi görüyor.

Doğu Ekspresi seferleri kaç saat sürüyor?

Ankara'dan hareket eden Turistik Doğu Ekspresi Kayseri, Sivas, Erzincan, Erzurum'dan geçerek Kars'a yaklaşık 31 saatte varıyor ve 1300 kilometre yol kat ediyor.

2021/2022 kış  döneminde Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars ve Kars-Ankara hatlarında 31'er kez olmak üzere toplam 62 seferde çalıştırıldı. Geçen dönem Doğu Ekspresi ile 11 bin 500, Turistik Doğu Ekspresi ile 1411 yolcu seyahat etti.

Yeni dönem Doğu Ekspresi seferleri ne zaman başlayacak?

Önümüzdeki dönem  Doğu Ekspresi seferleri 12 Aralık'ta başlayacak.

Turistik Doğu Ekspresi seferlerinde yeni seyahat takvimi de belirlendi. Ankara’dan 12 Aralık 2022-20 Mart 2023, Kars'tan 14 Aralık 2022-22 Mart 2023 dönemlerinde seferler olacak. Tren Ankara'dan pazartesi, çarşamba, cuma günleri ile Kars'tan ise çarşamba, cuma ve pazar günleri kalkacak. Gezi tutkunlarının not etmesinde fayda var.


Doğu Eksperi hangi duraklarda duruyor?

Ekspres, Ankara-Kars yönünde Erzincan ve Erzurum'da, Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas'ta duracak. Trende yer alan vagonlar toplu grup taşımaları ve turları sağlamak üzere acentelere dağıtılırken trende seyahat edecek yolcular için 1 yataklı vagon da bulunuyor. Bilet satışları seyahat tarihinden 30 gün önce satışa konulacak. 


Editör notu:  Bu haber 04:20 saatinde yazılmış olup, güncel dolar kuru güncel dolar kuru 18,26 TL'dir. Euro kuru 18,32 TL, altının gramı ise 983.47 TL'dir. 
 

Emekli promosyonlarında zam depremi! Akbank, Ziraat, Garanti resmen açıkladı!

Google’dan araç sahiplerini kurtaracak güncelleme

Asgari ücrette 2023 yılı zammı! Yeni rakamı o isim açıkladı!

 


Geri Dön