27 / 04 / 2024

Doğu Karadeniz turizmde altın dönemini yaşıyor!

Doğu Karadeniz turizmde altın dönemini yaşıyor!

Muhteşem doğası ile tarih, inanç ve alternatif turizm zenginliği bakımından son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Doğu Karadeniz, ağırlanan turist sayısı ve sağlanan ekonomik girdiyle adeta turizmde altın yılını yaşıyor.



Mavisi, yeşili, muhteşem doğası ile doğa, tarih, kültür, inanç ve alternatif turizm zenginliği bakımından son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Doğu Karadeniz, ağırlanan turist sayısı ve sağlanan ekonomik girdiyle adeta turizmde altın yılını yaşıyor. Stresten uzak yaylaları, gölleri, kışın yağan karla adeta gelinliğini giyen dağları ve her mevsim renk cümbüşünü andıran doğası, Karaca ve Çal mağaraları, tarihi mekanları ile ayrı bir güzellik sunan yörede ağırlanan turist sayısı her geçen yıl giderek artıyor. 


TRABZON'A TURİST AKINI

Doğu Karadeniz'de, söz konusu özellikleri bünyesinde barındırmasının yanı sıra havalimanı bulunan tek il olması ve limanı ile de öne çıkan Trabzon'a 2013 yılı ağustos ayı itibariyle 835 bin 234 turist gelirken, bu yıl ise aynı dönemde gelen turist sayısı 1 milyon 245 bine ulaştı. 2013'te Trabzon'a 25 kruvaziyer gemisi gelirken, bu yılın ilk 90 ayında kente gelen kruvaziyer sayısı 41'e yükseldi. 



Yeni Şafak 


Geri Dön