30 / 04 / 2024

Doğu Türkistan'da Türkiye Sanayi Merkezi kurulacak!

Doğu Türkistan'da Türkiye Sanayi Merkezi kurulacak!

çin ile Türkiye arasında yapılan anlaşma çerçevesinde ülkenin kuzeydoğusundaki Doğu Türkistan Özerk Bölgesi 'nde Türkiye Sanayi Merkezi kurulacak



Türkiye, çin ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Doğu Türkistan 'ın başkenti Urumçi 'de Türkiye Sanayi Merkezi kuracak.

çin Uluslararası Radyosu 'nun haberine göre, çin ile Türkiye arasındaki Sektörel İşbirliği Merkezi Projesi kapsamında Uygur Bölgesi 'nin merkezi Urumçi 'de iki ülke arasında İşbirliği çerçeve Anlaşması imzalandı.

Dış ticaret yüzde 50 arttı

Anlaşmaya göre, Urumçi 'de “Türkiye Sanayi Merkezi ” kuracak. Urumçi Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi 'nde inşa edilecek olan Türkiye Sanayi Merkezi 'ne tekstil, giyim, gıda işleme ve ileri teknoloji gibi alanlarda faaliyet gösteren Türk şirketleri yerleşecek. Bu arada, Doğu Türkistan 'ın dış ticaret hacmi yılın ilk 7 ayında 11 milyar 360 milyon doları bularak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttı. çin medyasındaki haberde, Uygur bölgesinin sadece Temmuz ayındaki dış ticaret miktarının, geçen yılın aynı dönemine göre bir kat artarak 2 milyar 360 milyon dolara ulaştığı bildirildi. Kazakistan, Ocak-Temmuz döneminde Doğu Türkistan 'ın en büyük ihracat pazarı ve ithalatta en önemli kaynak ülkesi olma özelliğini korudu.
Yeniçağ


Geri Dön