29 / 04 / 2024

Doğuş Gayrimenkul Gebze Center'i Eylül'de açacak

Doğuş Gayrimenkul Gebze Center'i Eylül'de açacak

Doğuş Gayrimenkul, Gebze'nin ilk alışveriş merkezi olacak olan Gebze Center'ı önümüzdeki eylül ayında hayata geçiriyor



Doğuş Gayrimenkul, Gebze'nin ilk alışveriş merkezi olacak olan Gebze Center'ı önümüzdeki eylül ayında hayata geçiriyor. 185 milyon dolara mal olacak Gebze Center, 140 bin metrekare inşaat alanına ve 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak. Yaklaşık 160 mağazanın yer alacağı Gebze Center'da sigara içen müşteriler için bin 200 metrekarelik teras alanları bulunuyor.

Doğuş Grubu bünyesinde hizmet veren Doğuş Gayrimenkul, Gebze'de bölgenin ilk ve tek alışveriş merkezi olan Gebze Center projesini hayata geçiriyor. 2008 yılında Doğuş Grubu bünyesinde faaliyetine başlayan Doğuş Gayrimenkul, Gebze Center alışveriş merkezi projesini, 2010 yılı Eylül ayında hizmete açacak. Toplam 185 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan proje, Gebze'deki ilk ve tek alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor.

Bölgeye yeni bir soluk getirme iddiasıyla gerçekleşen proje; yaklaşık 140 bin metrekare inşaat alanına ve 55 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak. Gebze Center'in inşaatına 2008 yılı Ağustos ayında start verildi. Doğuş Gayrimenkul Yatırım ve İşletme AŞ Genel Müdürü Tunç Merey, projenin Gebze ve civarına hem ekonomik hem de sosyal açıdan değer katacağını ve yaklaşık bin 500 kişilik bir istihdam imkanı sağlayacağını belirtti.

Kiralanabilir alanın yüzde 50'si doldu
Gebze Center'ın planlanan açılış tarihinin 2010 yılı Eylül ayı olduğunu söyleyen Tunç Merey, `Merkezde Hayat Var' sloganı ile bölgeye yeni bir yaşam merkezi kazandırmayı hedeflediklerini vurguladı. Beklentilerinden çok daha yoğun bir kiralama talebi ile karşılaştıklarını belirten Merey, "Alışveriş merkezi olarak tercih edilmede kolay ulaşım imkanı kadar, mağaza çeşitliliği ve eğlence alanlarının çokluğu da önemli bir çekim unsuru. Biz projemizi oluştururken tüm bu unsurları ön planda tuttuk" dedi.

Şehir merkezine olan yakınlığı, kolay erişebilirliği sayesinde bölgenin en önemli çekim noktası ve sosyal/eğlence merkezi olma potansiyelini taşıyan Gebze Center'da bölgedeki yoğun genç nüfus göz önüne alınarak eğlence alanlarına da özel önem verildi. Kiralanabilir alanın yüzde 12`lik bölümünü; go-kart, buz pisti, sinema, bowling ve çocuk oyun alanı gibi çekim gücünü yükseltecek zengin alternatifler oluşturuyor. Yaklaşık 6 bin 200 metrekarelik eğlence alanı ile bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek olan Gebze Center'da ziyaretçilerin vakitlerini en iyi şekilde geçirmelerini sağlamak hedefleniyor.

Güçlü markalar bir araya geliyor
Gebze Center'ın sosyal olarak Gebze ve Gebzelilere katkı sağlayabilecek bir alışveriş merkezi olmasına özen gösterdiklerinin altını çizen Tunç Merey, bu anlamda ilk olmanın Gebze Center'ın daha çabuk sahiplenilmesini ve ilgi görmesini sağlayacağını belirtti. Ulusal ve uluslararası pazarda tanınmış markaların aynı çatı altında toplanması hedeflenerek projelendirilen Gebze Center'da hipermarket için Tesco-Kipa (10 bin 500 metrekare), yapı market olarak Koçtaş (7 bin 600 metrekare), elektronik market içinse Teknosa (2 bin 800 metrekare) ile anlaşmaya varıldı. Gebze Center ziyaretçilerine; giyimden gıdaya, hediyelik eşyadan ev gereçlerine, mobilyadan kırtasiyeye, mücevherden kozmetiğe, beyaz eşyadan tekstile kadar tüm ihtiyaçlarını karşılamak üzere, 160 mağaza ile geniş bir ürün yelpazesi ve alışveriş çeşitliliği avantajı sunuyor.
Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön