28 / 04 / 2024

Doğuş Grubu Astir Palace Resort'un hissesinin yüzde 15'ini satın aldı!

Doğuş Grubu Astir Palace Resort'un hissesinin yüzde 15'ini satın aldı!

Yunanistan’da krizden etkilenen ulusal banka NBG’nin satış listesindeki “Astir Palace Resort”un satış ihalesine 400 milyon euro ile en yüksek teklifi Arap yatırım fonu ACG verdi. Bu girişimin yüzde 15 ortağı ise Doğuş grubu...



Doğuş grubu daha önce Atina’nın ünlü Flisvos Marina’sına Yunan yatırımcı ile ortak olmuştu. Yunanistan’da krizden kötü etkilenen ülkenin ulusal bankası NBG’nin satış listesindeki turizm cenneti “Astir Palace Resort”un satış ihalesine 400 milyon euro ile en yüksek teklifi Arap yatırım fonu ACG verdi. Bu girişimin yüzde 15 ortağı ise Doğuş grubu.


Teklif edilen fiyat tesisin yüzde 90’lık hissesi için yapıldı. Yunanistan cephesi bu fiyatı iyi bir seviye olarak bulurken, ülkede bazı gruplar satışın Türk ve Arap ortaklı bir gruba yapılacak olmasına itiraz ediyor. Satış öncesinde 350 milyon euro fiyat biçiliyordu.


300 dönümden oluşan turizm adasında 123 yataklı Arion Resort&Spa oteli, 58 adet bungalov tipi ev, 160 yataklı The Westin Athens otel kompleksi ve faaliyet dışı olan Afrodit oteli var. Yeni yatırımcının tesisi 6 yıldızlı otelli bir turizm cennetine dönüştürmesi bekleniyor.


Milliyet Gazetesi


Geri Dön