06 / 05 / 2024

Doğuş Grubu, D-Marin'i Hırvatistan'da büyütecek!

Doğuş Grubu, D-Marin'i Hırvatistan'da büyütecek!

Doğuş Grubu, D-Marin ile Türkiye'de üç, Hırvatistan'da bir olmak üzere toplam dört marinaya sahip. Marina alanında bölgesel marka olma hedefiyle yeni yatırımlara soyunan grup, Hırvatistan'da iki yeni marina yatırımı için daha düğmeye bastı



Doğuş CEO'su Hüsnü Akhan, iki marina için 'Yasal onay ve izin işlemleri bir kaç ayımızı alacak gibi görünüyor' diyor.
Hırvatistan'ın Dalmaçya kıyılarında 2009 yılında ABD ve Hırvat ortaklarıyla faaliyette olan Mandalina Marina'yı alarak geliştiren ve işletmesini üstlenen D-Marin, bu bölgedeye ilişkin iddialı planlarını daha önce açıklamıştı. D-Marin Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan, geçtiğimiz aylarda, 'Hem yurt içinde hem yurt dışındaki arayışlarımız sürüyor. Hırvatistan bizim için önemli bir durak. Orada çeşitli arayışlarımız bulunuyor ve önümüzdeki birkaç ay içinde görüşmelerimizin olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz' açıklamasını yapmıştı.

Bugüne kadar Turgutreis ve Didim'de kurduğu D-Marin ile toplam 110 milyon doların üzerinde yatırım yapan, proje aşamasındaki D-Marin Dalaman için 100 milyon doların üzerinde yatırım planlayan Doğuş Grubu Hırvatistan Mandalina Marina'yla yurt dışına ilk adımı atmıştı. Grup, 2010'da 40 milyon dolara Port Göcek Marina'yı almıştı.

Böylece, Hırvatistan'da alınacak 2 marinayla birlikte D-Marin'in 'marka' gücü artacak.
Ekonomist


Geri Dön