Ekonomi

Doktor maaşları ne kadar oldu? 2022 Devlet hastanelerinde Aile Hekimi, Uzman, Pratisyen, Asistan doktor maaşı ne kadar?

Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi dönemi sonrası çalışma saatleri uzayan ve daha çok nöbet tutmak zorunda kalan doktorlar maaşları konusunda da sık sık gündeme geliyor.Ayrıca özelde ve devlet hastanesinde çalışan doktor maaşları da değişkenlik göstermekte

Doktor maaşları uzman, pratisyen, asistan ve aile hekimi gibi kıdemlere göre farklılaşıyor. Ayrıca özelde ve devlet hastanesinde çalışan doktor maaşları da değişkenlik göstermekte.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın asgari ücret, emekli maaşları ve memur maaşlarına zam konusunda yaptığı açıklamaların ardından doktor maaşlarında da 2022 yılı için yüzde 41 oranında fiyat artışı oldu.

Böylelikle aile hekimi, pratisyen doktor, uzman ve diş doktoru maaşları yeniden güncellenmiş oldu.

Peki 2022 doktor maaşları ne kadar? Hangi doktor ne kadar maaş alıyor?

Doktor maaşları özel hastaneler ve devlet hastanelerinde unvanlara göre hesaplanıyor. Kıdem ise meslekt çalışılan yıla göre değişiyor.

Uzun seneler doktorluk görevine devam eden kişinin maaşı da aynı oranda artıyor. Bu kapsamda aile hekimi, uzman pratisyen, diş doktoru maaşları da farklılık gösteriyor. Son gelen Temmuz zammı ile birlikte doktor maaşları 2022 yılında %42.69 oranında arttı.

DOKTOR MAAŞLARI 2022

2022 Doktor maaşları ne kadar oldu?

Mesleğe yeni başlayan doktor maaşı 13 bin 155 TL

Uzman doktor  maaşları 13 bin 312 TL - 15 bin 288 TL arası

Profesör doktor maaşı 12 bin 250 TL - 24 bin 120 TL arası

AİLE HEKİMİ MAAŞLARI NE KADAR?

 2022 Aile Hekimi maaşları en düşük 10.410 TL’dir. Aile hekimlerinin maaşları unvanları, mesaileri ve meslekte geçirdikleri yıla göre 17.070 TL’ye kadar yükselmektedir. En yüksek aile hekimi maaşı ise 25.170 TL’dir.

Kamuda çalışanlar dikkat! Emeklilik işlemleri değişti

Hastanede çalışmak isteyenlere müjde! Hasta kabul kayıt görevlisi alımları başladı!

Yüksek maaşla iş imkanı! Bakanlık tam 4 bin 147 kişi alacak