Ekonomi

Doktorlardan sonra o meslek grubu da Türkiye'den ayrılmak istiyor

Almanya'nın Düsseldorf kentinde bir araya gelen Türk doktorların paylaştığı fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Hem ekonomik hem de sosyal hayatları nedeniyle yurt dışına çıkan doktorların ardından bir meslek grubunun daha ülkeyi terk etmek istediği ortaya çıktı.Önceki gün Almanya'nın Düsseldorf kentinde ülkeye giden Türk doktorlar bir araya geldi ve çekilen fotoğraf Dr

Türkiye'de yurtdışına giden doktorlar Almanya'da çekilen bir fotoğrafın ardından tekrar gündeme oturdu. Önceki gün Almanya'nın Düsseldorf kentinde ülkeye giden Türk doktorlar bir araya geldi ve çekilen fotoğraf Dr. Hakan Bahadır tarafından 'Giderlerse gittik' notuyla paylaşıldı. Paylaşım sosyal medyada binlerce beğeni aldı. “Giderlerse gitsinler, gitmişler” yorumu yapıldı.

 

Türkiye'de doktorların ardından mühendislerin de ülkeyi terk etmek istediği ortaya çıktı.

Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, bin 949 mühendislerle konuşarak bir rapor hazırladı. Araştırmaya katılan mühendislerin yarıdan fazlası 6 aydan uzun süredir iş arıyor. Mühendislerin yüzde 30'u yoksulluk sınırının altında ücret alıyor. Mühendislerin yüzde 68’i ülkeden ayrılmak istiyor.

Sağlık çalışanlarına şiddet, beş dakika muayene, uzun süren nöbetler ve asgariye yakın ücretler nedeniyle Türkiye'den yurt dışına giden doktorların sayısı artıyor.

Geçen yıl 2 bine yakın beyaz önlüklünün Türkiye’den ayrıldığı ve bu yıl sonuna kadar ise sayının 3 bine ulaşacağını öngören uzmanlar, kaliteli hekim kıtlığının yaşanacağını söylüyor.

 

İstanbul’da Yaşayan Mühendisler Araştırması – 2022 raporunda açıklanan veriler doktorlardan sonra mühendislerin de Türkiye'yi terk etmek istediğini ortaya koydu.

Toplantıda konuşan MMO İstanbul Şubesi Başkanı İbrahim Tataroğlu “Bir ülkenin mühendislere verdiği değer, toplumsal faydaya, refaha, kalkınma ve gelişmişliğe verdiği önemi de temsil eder. Eğitim, sanayi, istihdam, büyüme/kalkınma politikaları, gerçekte mühendislerin üretim süreçlerindeki rolleri ile doğrudan bağlantılıdır” dedi.

GENÇ MÜHENDİSLERİN YÜZDE 68’İ ÜLKEDEN AYRILMAK İSTİYOR

Ülkenin içinde bulunduğu koşullar hem İstanbul’dan hem ülkeden uzaklaşma isteğini de büyük oranda arttırdı.

Araştırmaya katılan katılımcıların 23-30 yaş aralığındaki yüzde 56,20’si; kalabalık, ekonomi, trafik ve sosyal yaşam başta gelen sebepler olmak üzere İstanbul’dan ayrılmak istediği ortaya çıktı. Aynı yaş grubunun yüzde 68,01’i ekonomi, sosyal yaşam ve iş standartları başta gelen sebepler olmak üzere ülkeden ayrılmak istiyor. 2021 yılında aynı yaş aralığında bu oran yüzde 42,99 olarak açıklandı.

 

Kurbanlık fiyatlarına yüzde yüzü aşkın zam yapıldı! İşte güncel büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları

Altında yükseliş bekleyenlerin hayalleri suya düştü! Gram altın ve çeyrek altında sürpriz fiyat

Fitch bu yıl petrolde oluşacak fiyat beklentisini yükseltti! Yakıt fiyatları ne zaman düşecek açıklandı

Tarım Kredi Kooperatifi'den ayçiçek yağı ve şekere büyük indirim haberi geldi! İzdiham oluştu

Tarım Kredi Kooperatifi'den ayçiçek yağı ve şekere büyük indirim haberi geldi! İzdiham oluştu

Hollanda işçi alımı yapacak! Yurt dışında çalışmak isteyenlere fırsat

Memurlara 3600 ek gösterge sonrası maaşlarda artış güncellendi! Hükümetten flaş adım

Bakan Bilgin'den asgari ücrete Temmuz'da ek zam açıklaması: İşte enflasyon farkıyla hesaplanan asgari ücret maaşı

2023 Mart ayında yollara çıkacak TOGG'un fiyatı belli oldu! İlk siparişleri almaya başladılar

TMO'dan buğday fiyatlarına 1 lira zam açıklaması: Herkesin bilmesi gerekiyor

Almanya'da asgari ücrete yüzde 22 zam geldi! Zam sonrası 40 saat çalışan işçi ayda 37 bin 800 lira kazanacak

Mazota 2 lira 60 kuruş zam geliyor haberinin ardından flaş açıklama: Bugünden itibaren...