06 / 05 / 2024

Dolar 13 gün sonra tam da böyle olacak! Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı! Elinde avucunda dolar olanlar acil!

Dolar 13 gün sonra tam da böyle olacak! Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı! Elinde avucunda dolar olanlar acil!

Dün 19,99 TL'den kapanış yapan Dolar kuru bugün güne sakin başladı. Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler milyonlarca yatırımcı yakından takip ediliyor. Yatırımcılar dolar ne olur? sorusunun yanıtını merak ediyor. Dolar 13 gün sonra böyle olacak! Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı!



DOLAR 13 GÜN SONRA BÖYLE OLACAK!

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez bankası (FED) faiz kararı toplantı günü belli oldu. Buna göre; FED'in faiz kararı mayıs ayında belli olacak.

Bir sonraki toplantı 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak olup 3 Mayıs akşamı kritik karar resmen belli olacak. Fed faiz kararına yaklaşık 13 gün kalırken yattırımcılar ve dolar alıp satmak isteyen vatandaşlar doların ne kadar olacağını arama motolarlarında araştırıyor. 

Geçen ay yapılan toplantıda politika faizi 25 baz puan artıran ABD Merkez Bankası, faizi 4,75-5 aralığına çıkarttı. Son artışla beraber banka, politika faizini 2007 yılından bu yana kaydedilen en yüksek seviyeye çıkarttı.

Ekonomistler ve dünyaca ünlü dev bankalara göre dolardaki yükselişler devam edecek. Doların yükseleceğini söyleyen ekonomistlerden Selçuk Geçer,  doların 36 TL olacağını ardından da 40 TL olacağını söyledi. 

Bugün dolar ne kadar? Dolar/TL kaç T? 19 Nisan 2023 dolar kaç lira? Bugün dolar kaç TL? Son dakika dolar/TL kuru.


Geri Dön