28 / 04 / 2024

Dolar 25 TL'yi devirdi: Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu!

Dolar 25 TL'yi devirdi: Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu!

Dolar 25 TL'yi devirdi: Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu! Faiz artışı beklentilerin altında kalınca Türk Lirası'nın değer kaybetmesi büyüdü. Rasyonelliğe dönüşte soru işaretleri ortaya çıktı. Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu.



27 ay sonra gerçekleşecek ilk faiz artışı, beklentilerin altında kalınca döviz yangını daha da büyüttü. Türk Lirası'nın değer kaybetmesine neden olan gelişmede üç ana nokta öne çıktı: Enflasyon oranının yüzde 40'a kadar yükselmesine rağmen mevduat faizlerinin bu gerçeklere uyum sağlamaması. Faiz kararının sadece bir sembolik adım gibi algılanması, gerçekçi yaklaşımların yeterince göz önünde bulundurulmayacağı endişelerini doğurdu. Oluşan belirsizlik tablosu, "siyasi etkinin devam etmesi" kaygısını artırdı.

Dolar 25 TL yi devirdi: Ekonomistler ve analistler peş peşe konuştu!

‘RASYONALİTEYE DÖNÜŞ’TE SORU İŞARETLERİNE YENİLERİ EKLENİYOR

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankacılarla yapılan toplantının ardından "Harekete geçtik, enflasyonla mücadele ederek fiyat istikrarını sağlayacağız" açıklamasında bulundu. Ancak uzmanlar, döviz artışının hala rasyonel açıklamalarla yeterince desteklenmemesi ve belirsizliğin devam etmesi nedeniyle ortaya çıktığını belirtti. "Nasıl bitti ama rasyonel zemine henüz dönemedik. Beklentiler karşılanmadı" şeklinde yorumlar yapıldı. Ekonomi yönetiminin süreci somut adımlarla desteklemesi gerektiği vurgulandı.


Geri Dön