27 / 04 / 2024

Dolar 30 TL'yi görecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den bomba tahmin!

Dolar 30 TL'yi görecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den bomba tahmin!

Haziran ayından bu yana dolar kurunda yaşanan artış, vatandaşları meraklandırdığı ve ekonomiyi etkilediği için gündemde yer alıyor. Ekonomistler de hemen hemen benzer ön görüler yürütüyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, doların 30 olacağı gün hakkında bazı detayları verdi. 



Haziran ayından itibaren, dolar yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer de konuyla ilgili bomba tahminlerde bulundu. Geçer, doların 30 olacağını ön görürken, önemli bir tarihi paylaştı. Dolar ile ilgi yüksek tahminlerinden dolayı daha önceden birçok kez Selçuk Geçer hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. Şu an tahminlerine yaklaşan Geçer, özellikle de dolar yatırımcılarını ilgilendiren önemli bir ön görüsüyle gündeme geldi. İşte doların 30 olacağını tahmin eden ünlü ekonomist Selçuk Geçer'in verdiği tarihin detayları haberin devamında...

Selçuk Geçer’den dolar yatırımcılarına kritik uyarı 

Dolar kurunun 30 TL olacağını tahmin eden Selçuk Geçer, dolar sahiplerine çok önemli uyarılarda bulundu. Bu süreçteki ekonomik gelişmeleri yakından takip eden Geçer yorumlarını şu şekilde dile getirdi: "Avrupa Merkez Bankası'nın yapacağı faiz en az 25 baz puanında olacak. Temmuz ayında da 25 puanlık faiz artırımı kapıda. Bunun fiyatlamaya başlayan piyasalarda bazı hareketlilikler gözlemleniyor. Altın fiyatları bu durumla baskılanırken dolar kurunda etkili bir sonuç oluyor. Ancak bu sonuç Türk lirasını olumsuz etkiliyor. FED ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımı yapması bekleniyor.  FED’in faiz artırımlarına erken başlaması bir uyarı olarak karşımıza çıkıyor. Zira Avrupa Merkez Bankası bekle gör taktiğini uygulayarak FED’in faiz artırımlarında sona geldiği görülüyor. Avrupa Merkez Bankası’nın bu stratejisi euro ve dolar paritesini artıracak.”


Geri Dön