28 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan tahmin! Dolar bu tarihte 40 TL olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan tahmin! Dolar bu tarihte 40 TL olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolarla alakalı korkutan bir tahmin geldi. Geçer, tedbir alınmadığı zaman doların 35-40 TL arasına çıkacağını ve karaborsaya düşeceğini iddia etti. Geçer'in bu tahmini herkesi endişe içine soktu.



Ekonomist Selçuk Geçer'in öngörüleri baz alındığında Türkiye'de bir kriz tehdidi var ve bu gerçeği kabullenmek gerekiyor.

"Korkunç bir döviz sıkışmışlığı var" ifadesini kullanan Geçer, "Dövize olan gereksinim bir türlü karşılanamıyor" dedi.

Yurtdışından uzun soluklu borç olmadığını dile getiren Geçer, "Maliyetler çok çıkmış durumda. Türkiye'nin hem risk pirimi çok yükseldi hem de kredi puanları çok geriledi" diye konuştu.

Önemli yabancı kuruluşların Türkiye'ye borç vermek istemediklerini, doğal olarak dövizde ciddi problemlerin yükselmeyi getirdiğini söyleyen Geçer, "Kısa vadeli borçlarımız her ay yükselmeye, rekor kırmaya devam ediyor. Diğer yandan dış ticaret ve cari açığımız kontrol edilemez durumda. Bu ciddi bir ödemeler dengesizliğini gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer den korkutan tahmin! Dolar bu tarihte 40 TL olacak

Geçer'e göre finans sektöründe kredileri döndürme manasında büyük sorunlar meydana geliyor. Kur korumalı mevduata nispeten şu anlık durumu durdurmuş gibi görünse de büyük maliyet tesiri oluşturuyor. Tabiatı ile bütün bu makro ekonomik problemlere artı olarak bir de uluslararası olayları tesir altına aldığında Türkiye'deki döviz sıkışıklığı devam ediyor.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan tahmin! Dolar bu tarihte 40 TL olacak


Geri Dön