14 / 05 / 2024

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan tahmin! Dolar bu tarihte 40 TL olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan tahmin! Dolar bu tarihte 40 TL olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolarla alakalı korkutan bir tahmin geldi. Geçer, tedbir alınmadığı zaman doların 35-40 TL arasına çıkacağını ve karaborsaya düşeceğini iddia etti. Geçer'in bu tahmini herkesi endişe içine soktu.



Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verileri ışında konuşursak bile doların 24-25 TL civarında olması gerektiğini söyleyen Geçer, "Gerçek enflasyon üstünde değerlendirdiğimizde doların 35-40 TL aralığında olması lazım. Ya da maliyetlerdeki enflasyona bakıldığında yine doların 40 TL üstünde olması lazım" diye konuştu.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer den korkutan tahmin! Dolar bu tarihte 40 TL olacak

"Bir yandan şirketler açıklarını kapatmak için dövize saldırıyor, öte yandan MB rezervlerini doldurmak için kapalı çarşıya yükleniyor, bir yandan da vatandaş almaya çalışıyor" ifadelerini kullanan Selçuk Geçer, şunları kaydetti: Dolayısıyla eğişik ücretler oluştu. Bunu aylar evvelinden söylemiştik. Şu anki endişemiz şu; dolar kuru karaborsaya gerileyebilir ve bu makaslar daha da açılabilir. Bu da ileriki zaman içinde makro ekonomik sorunlar ve karaborsa ortamı sebebiyle önüne geçilmez bir devalüasyonu işaret edebilir. İyi ihtimal 35-40 TL, kötü ihtimal kontrolden çıkıp aynı 5 Nisan 1994'te olduğu gibi katlanarak yükselebilir."

Bu fiyatı görenin gözleri fal taşı gibi açıldı! Toyota'ya gelen zam dudak uçuklatan cinsten! 

Koşun koşun tuvalet kağıdında büyük indirim var! Bim Nisan'ın son günlerinde atağa geçti

Son dakika.. Fındık fiyatları yerinde durmuyor! Güncel ücretlendirme İl İl açıklandı hemen bakın!


Geri Dön