25 / 07 / 2024

Dolar 35-40 TL olacak dedi, bomba haber geldi son dakika

Dolar 35-40 TL olacak dedi, bomba haber geldi son dakika

Dolarla ilgili tahminler vatandaşlar tarafından çok sık takip ediliyor. Ekonomistler de dolarla ilgili tahminlerini sık şekilde dile getiriyor. Son olarak ekonomist Selçuk Geçer dolarla ilgili tahmini söyledi, bomba etkisi yarattı.




Cumhuriyet TV’de en düşük emekli maaşına yapılan artışı değerlendiren Ekonomist Selçuk Geçer, şu ifadeleri kullandı:

“Emeklilere bir zam olmadığını söyleyelim. En düşük emekli maaşına zam olacağının müjdesini verdi sayın Erdoğan. ‘Fakirlikte buluşalım’ diyor sayın Erdoğan. Orta emekli maaşları 8 bin 500 lira civarındaydı. Herkes artık en düşük emekli maaşına yaklaşmış oldu. Eğer ki en düşük emekli maaşını yukarıya doğru kaydırıyorsanız diğer emekli maaşlarını da kaydırmalısınız” değerlendirmesini yaptı. Eşit orada zam yapılması gerektiğini belirten Geçer “Bu 5 bin 500 lirayı yukarıya çekersek kendimize oy devşiririz mantalitesi. Ama bir işe yarar mı? Bence ters tepecektir”

Geçer, açıklamasının devamında ülkemizde ekonomik bir model ve gerçek bir bakış açısı olmadığını ifade ederek, “Seçimlere 50 gün kalmışken bir şeylerin köklü şekilde düzeltilmesine imkan yok. Bu uğurda MB rezervleri boşaltılmaya devam ediyor, KKM’nin devlet bütçesi üzerinde yarattığı baskı devam ediyor, makroekonomik bütün dengeler bozulmaya devam ediyor. Bu ülkeyi yönettiğini iddia edenler seçimi kazanabilmek için bütün dengeleri bozmaya devam edecekler”

 


Geri Dön