28 / 04 / 2024

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddialarına hükümetten flaş açıklama geldi!

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddialarına hükümetten flaş açıklama geldi!

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, hükümetten konuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yaptığı açıklamada bu iddiaların doğru olmadığını belirtti.



Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddiaları gündeme bomba gibi düşerken, hükümetten konuyla ilgili bir son dakika açıklaması geldi. 

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Dolar kurunun 15 gün sonraki seviyesi belli oldu", "Dolar 15 gün sonra 40 Türk Lirası olacak" ve "Merkez Bankasının raporu sızdı" iddialarının doğru olmadığını kaydetti.

Verilen bilgilere göre ayrıca doların 15 gün sonra 40 Türk Lirası olacağı ile ilgili olarak herhangi bir raporun olmadığı bildirilen açıklamada, söz konusu asılsız haberlerde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) her ay yayımlamış olduğu Piyasa Katılımcıları Anketi'nin manipülatif şekilde dezenformasyona konu edildiği kaydedildi.

Dolar 15 gün sonra 40 TL olacak iddialarına hükümetten flaş açıklama geldi!

ANKETLER NE GÖSTERİYOR?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından her ay finansal ve reel sektörden piyasa katılımcılarına temel makroekonomik göstergelere ilişkin beklentilerini sorduğu ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşıldığı bildirilen söz konusu açıklamada, kamuoyu ile paylaşılan bu anketin, "sızdırılmış belge" şeklinde nitelendirilmesinin manipülasyonu gözler önüne serdiğine değinilerek şu ifadeler yer aldı:

"Söz konusu bu anket sonuçları yalnızca katılımcılarının beklentilerini yansıtmakta, piyasa beklentilerindeki aylık değişimleri gösteriyor. Piyasa Katılımcıları Anketi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kurumsal beklenti ve tahminlerini içermemektedir. Piyasa Katılımcıları Anketi'nin 15 Mart 2024 tarihinde yayımlamış olduğu Mart 2024 anketinde, piyasa katılımcılarının mart ayı sonu ABD doları kur beklentisi 32,63 Türk Lirası'dır. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Merkez Bankası, bahse konu haberlerle ilgili piyasa bozucu bilinçli eylem nedeniyle halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma kenar başlıklı TCK md. 217/A hükmünden suç duyurusunda bulunacak."

Ayrıca yine konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, söz konusu iddiaların manipülatif amaçlarla kasıtlı şekilde servis edildiğinin açıkça görüldüğü kaydedilerek çıkan bu yalan haberlere itibar edilmemesi talep edildi.

 

Borcunu kapatmak isteyenler İş Bankası, QNB, Garanti, ING'nin kapısını tıklatıyor! 4 bankanın aylık taksiti şaşırtıyor!

İstanbul'da 5 bin 126 bağımsız bölümlük dönüşüm projelerinin temeli atıldı!

TOKİ'den hiç evi olmayana 4 şehirde yeni kampanya müjdesi! 1.030 yeni konut için tarihler tek tek açıklandı!


Geri Dön