Altın & Dolar

Dolar 45 TL'yi aşacak! Elinde dolar olanlar ve dolar alacaklar hemen bu tarihe bakın! 

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar kuru ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu ve 45 TL'yi aşacağı tarihi açıkladı. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın rezervlerinde yaşanan yükseliş ve Türkiye'nin risk primindeki azalma, dolar kurunun istikrarlı seyrine katkıda bulunuyor. Bu gelişmeleri takiben, yatırımcılar, elinde doları olanlar ve dolar alacaklar dolar kurunun nasıl seyredeceğini merak ediyor. 

Beklentilere rağmen, dolar fiyatlarında hızlı bir yükseliş olmadı ve kur belirli bir istikrarda seyretti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, piyasadan döviz alımının devam etmesinin olası düşüşleri engellediğine dikkat çekerek dolar kurunun yıl sonunda 40 TL olacağı beklentilerine de itiraz da bulundu. Bakan Şimşek, doların belirli bir seviyede tutulmasının öneminin de altını çizdi.

DOLAR 20 LİRALARA GERİLEDİ DE BİZ Mİ GÖRMEDİK?

ABC Gazetesi'nde yer alan habere göre; Yeni haftanın başlangıcında da dolar kurunda istikrarlı seyir devam ediyor. 

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, YouTube hesabından yaptığı açıklamada, mevcut dolar seviyelerinin sürdürülebilir olmadığına dikkat çekti. 

"Doları 32 TL'de tutmak bir başarı mı? Dolar 20 TL'lere geriledi de biz mi görmedik?" diye konuşan Evren Devrim Zelyut, doların gerçek değerinin göz ardı edildiğinin altını çizdi ve Eylül ayını işaret etti.

DOLAR, 45 TL OLACAK

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, söz konusu açıklamasında dolar kurunun 17 TL'ye gerilemesi halinde enflasyonun düşeceğine dikkat çekti ve Eylül ayında doların 45 lirayı aşacağını söyledi. 

Türkiye’nin dışa bağımlı bir ekonomiye sahip olduğunu ve bunun bedelini ağır ödediğini dile getiren Zelyurt, açıklamasında "Kur düşmeden neyin zaferidir bu? Gelen para ihracatı artırdığımız için mi geliyor? Hayır, büyük bir maliyetle bu sıcak parayı getiriyorsunuz. Tefecileri zengin ederek kuru 32 TL'de tutabilmek başarı değil. Sıcak para hızla çıkınca yerli yatırımcılar yeniden dolara yönelecek" ifadelerini kullandı. 

Zelyurt, söz konusu açıklamasını "Eylül ayında işler karışacak ve enflasyonda ciddi problemler yaşanacak. Dolar, Euro ve akaryakıt tutarları 45 lirayı geçecek. Kurun 32 TL'de kalmasının yükünü vatandaşın üzerine yıkıyorsunuz. Bütçe açığını kapatmak amacıyla KDV ve ÖTV’yi artırmaya devam edeceksiniz. Enflasyon yükseldikçe kur da artacak" diyerek tamamladı. 

DOLAR KAÇ TL 30 MAYIS 2024?

Haftanın 4. günü olan 30 Mayıs 2024 günü, dolar ve euro'nun ne kadar olduğu vatandaşlar yakından takip ediliyor. 

Son kapanışını 32.2772 TL'den yapan Dolar/TL kuru, bugün sabah saatleri itibarıyla alış fiyatı 32.274 TL'den, satış fiyatı ise 32.2805 TL'den işlem görüyor. 

Bir önceki kapanışını 34.9131 liradan yapan Euro ise 34.8965 TL alış ve 34.9298 TL satış fiyatıyla seyrediyor.

Turizm amaçlı kiralanan konutlara ilişkin yönetmelikte değişiklik! O süre 60 güne çıkartıldı!

Faiz yüksekken ev, arsa, araba satılır mı? Ekonomist Mert Başaran, 'Malınız üç kuruşa gider' dedi!

Bankalardan peş peşe değişiklik! 1 milyon TL'nin 32 günlük faizi ne kadar oldu?