02 / 05 / 2024

Dolar 50 TL olacak diyen Selçuk Geçer tarih verdi! Son dakika bomba dolar haberi

Dolar 50 TL olacak diyen Selçuk Geçer tarih verdi! Son dakika bomba dolar haberi

Dolar yorumları ile bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların 50 TL olacağı tarihi açıkladı. Son dakika bomba dolar haberi...



Ekonomist Selçuk Geçer, son gnlerde daşgalı seyreden dolar kuru hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yatırımcıların en çok merak ettiği ''dolar ne kadar olacak?'' sorusuna yanıt verdi. Geçer doların 50 TL olacağını söyleyerek tarihi açıkladı.

DOLAR 50 TL OLACAK!

Yerel seçimlerin ardından dolar kurunda dalgalı işlem görse de şu dakikarda dolar kuru 31,79 liradan işlem görüyor. Geçer dolarıon Türkiye'de her zaman yükselmeye devam edeceğini söyleyerek Dolar zaten 50 liranın kıyısına gelmiş durumda. 3 yıl sonra 5 yıl sonra 6 ay sonra bırakın Bir ay sonra doların ne olacağını kimse bilemez” dedi.

Dolar 50 TL olacak diyen Selçuk Geçer tarih verdi! Son dakika bomba dolar haberi

SELÇUK GEÇER'DEN BOMBA DOLAR YORUMU!

Selçuk Geçer, doların bugünkü fiyatının 50 TL olduğunu söyleyerek, doların onun için 50 TL değerinde olduğunu açıkladı. 

Geçer, bu hesaplamanın isr nasıl yapıldığınu anlattı. Geçer: '' Geçmişten bugüne doğru alıp getiriyoruz Türkiye’nin makroekonomik sorunlarını alıp inceliyoruz uluslararası riskleri alıp inceliyoruz, bunun üzerine Merkez Bankası rezervlerin durumunu koyuyoruz kısa vadeli borçları koyuyoruz hepsinden bayağı kapsamlı bir analiz yapıyoruz onun sonrasında da diyoruz ki “bu dolar kurunun olması gereken değer an itibariyle budur” yani eğer ki 20 lira olsaydı dolar kurunun değeri bugün itibariyle o zaman 20 lira olacak diyecektik biz.

Ama görüyoruz ki gelinen nokta itibarıyla dolar iyi ihtimalle 50 lira, Niye iyi ihtimal diyorum çünkü TÜİK’in açıkladığı verilerin gerçekçiliğin zaten tartışıyoruz.  Biz o enflasyonu baz alıyoruz. Çünkü resmi veri o zaman da diyoruz ki bugünkü dolar kuru 50 lira.'' dedi.

Dolar ve euro tekrar hareketlendi! Gözler döviz kurlarına çevrildi! Dolar ne kadar, euro kaç lira? 26 Mart 2024...

Geri Dön