Ekonomi

Dolar 6 TL olacak sözlerinden bile beter, piyasalara şok etkisi

"Dolar 6 TL olacak" sözleri piyasalarda ciddi bir etki yaratmıştı ancak bu sözlerden bile beter bir gelişme yaşandı. O da Amerikan Merkez Bankası'nın 100 baz puanlık faiz indirimden vazgeçtiği.Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili son olarak ortaya atılan bir iddia ise duyan herkeste adeta şok etkisi yarattı

Amerikan Merkez Bankası'nın vereceği faiz kararının piyasalarda çok ciddi bir etki yaratması bekleniyor. Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ilgili son olarak ortaya atılan bir iddia ise duyan herkeste adeta şok etkisi yarattı. 

DOLAR YENİ HAFTAYA DA YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Dolar/TL, yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından saat 11.30 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 17,4850'den işlem görüyor. Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 1,02 değer kazancıyla 17,7280'den, sterlin/TL yüzde 1,50 primle 20,8980'den satılıyor. Dolar endeksi şu sıralarda önceki kapanışa göre yüzde 0,6 düşüşle 107,4 seviyesinde bulunuyor.
 

FAİZ ARTIŞINDA 100 BAZ İHTİMALİ ZAYIFLADI

ABD Merkez Bankası'nın ( Fed ) bazı şahin yetkililerinin açıklamalarıyla temmuz toplantısında 100 baz puanlık faiz artışı ihtimalinin zayıflaması dolar endeksini baskılıyor.
Analistler, Fed'in temmuzda 75 baz puanlık faiz artışıyla yetineceğine ilişkin piyasa beklentilerinin güçlenmesiyle doların diğer para birimleri karşısında gerilediğini ancak, resesyon ve enflasyon ikilemi arasında varlık fiyatlarında oynaklığın devam ettiğini bildirdi.
 

ANALİSTLER DESTEK VE DİRENÇ SEVİYELERİNİ AÇIKLADI

Bugün veri gündeminin sakin olduğunu aktaran analistler, teknik açıdan dolar endeksi için 107,1'in destek, 108,5'in direnç konumuna geldiğini kaydetti.