04 / 05 / 2024

Dolar almayı düşünenler hemen baksın! Yükselecek sananlar yanılacak! Dolar kaç TL?

Dolar almayı düşünenler hemen baksın! Yükselecek sananlar yanılacak! Dolar kaç TL?

Yatırım yaparak kazanç sağlamaya çalışan vatandaşlar dolara mı euroya yoksa altına mı yatırım yapacaklarına karar veremiyor. Dolara yatırım yapmak mantıklı mı? Dolarda yükseliş bekleniyor mu? Bugün dolar kaç lira? İşte bütün detaylar…



Türk Lirası, bu sene dolar karşısında yüzde 30 değer kaybetti, Buna rağmen dolar son üç ayda yatay bir seyir izliyor.  Doların hemen hemen her gün rekor tazelemesi, Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma Türkiye'deki akaryakıt fiyatlarına direkt etki ediyor.

Dolardaki hareketlilik araç sahiplerini yakından ilgilendiriyor çünkü akaryakıt fiyatları dolara göre yön değiştiriyor.

Doların geleceğine ilişkin yapılan yorumlarda doların ekonomi yönetimi tarafından kontrol altına alındığı ve ciddi bir yükseliş beklenmediği belirtiliyor. Bu durum olumlu bir gelişme gibi algılansa da ihracatçılar bu durumdan oldukça şikayetçi.

Dolar almayı düşünenler hemen baksın! Yükselecek sananlar yanılacak! Dolar kaç TL?

Normal şartlarda faiz indirimi kararı verildiğinde dolarda yükseliş görülürdü. Ancak Merkez Bankası faizi tek haneye indirmesine rağmen dolar yatay seyrini sürdürüyor. Bu durumun piyasalarda baskının ve fiyatlamalara müdahalenin sonucu olduğunu söyleyen piyasa uzmanları bu müdahale nedeniyle TL mevduat getirisinin ve kur korumalı mevduat (KKM) getirisinin enflasyona göre çok düşük kaldığını ifade ediyor.

Ekonomistler Prof. Dr. Hakan Kara, faizin düşürülmüş gibi göründüğünü fakat arka kapıdan faizlerin yükseltildiğini öne sürdü. Prof. Kara, vatandaşı Türk Lirası mevduatta tutmanın giderek zorlaştığını ifade ederek, yapılan düzenlemelerin dolarizasyonu cezalandırma anlamına geldiğini ve bankaların mevduat faizlerini artırmak zorunda kaldıklarını söyledi. Kara “Özetle, resmi faiz düşüyor ama arka kapıdan faiz artırılıyor. “ ifadelerini kullandı.

Doların müdahale olmaması halinde artacağını ancak bu müdahaleden dolayı artsa bile bunun sınırlı olacağını belirten ekonomistler dolara yatırım yapmayı da riskli görüyor.

28 Kasım 2022 canlı dolar fiyatları:

Bugün dolar 18,63 liradan işlem gördü.

Euro ise 19,34 liradan seyrini sürdürdü.

Kulislerden heyecanlandıran haber! EYT düzenlemesi ne zaman yasalaşacak?

TEB Promosyon tutarı ne kadar? Sorular yanıt buldu, güncel promosyon tutarları açıklandı

Engelli araç fiyatları kaç lira? 2022 ÖTV’siz araç fiyatları ne kadar oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön