30 / 04 / 2024

Engelli araç fiyatları kaç lira? 2022 ÖTV’siz araç fiyatları ne kadar oldu?

Engelli araç fiyatları kaç lira? 2022 ÖTV’siz araç fiyatları ne kadar oldu?

Engelli vatandaşların araç sahibi olması için tanınan ÖTV indirimli sıfır araç alma hakkı kapsamında fiyatlar merak ediliyor. ÖTV indiriminden faydalanmak isteyen engelli vatandaşların yüzde olarak belli bir oranda engel derecesini belgelemesi gerekiyor. Peki, engelli araç fiyatları kaç lira 2022 ÖT



2022 yılında otomobil fiyatları ciddi anlamda arttı. Gerek pandemi döneminde üretimin durmasından kaynaklı çip krizi gerekse de küresel kriz nedeniyle 2022’de neredeyse 400 liranın altında sıfır araç kalmadı. Yeni modellerin çıkmasıyla birlikte fiyatlar da yüzde 10-15 aralığında arttı. Şimdi ÖTV’siz engelli araçlarının fiyatları merak ediliyor.

Engellilere uygulanacak ÖTV indirimi hesaplama işlemi ise kişilerin engel derecesine göre yapılıyor. Hesaplama aracın vergiler dahil satış fiyatı üzerinden yapılıyor. Engel oranı yüzde 90 ve üzerinde olanlar ÖTV'siz araç satın alabiliyor. Engellilik yüzdesi %40-89 arasında ise sıfır araç alırken ÖTV indirimi yüzde 26.3 oranında uygulanıyor.

Yüzde 40 engelli vatandaşın ÖTV indirimli araç alması için 18 yaşından büyük olması şartı var çünkü vatandaşın sürücü belgesine sahip olması gerekiyor.

ENGELLİ ARAÇ FİYATLARI KAÇ LİRA?


Geri Dön