Ekonomi

Dolar, altın, euro, borsa, ons altın, ons gümüş için İslam Memiş alım ve satım seviyelerini açıkladı!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş dolar, altın, euro, borsa, ons altın, ons gümüş için bu hafta takip edeceği alım ve satım seviyelerini açıkladı.Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş kritik karar öncesi ve sonrası için euro, altın, borsa, ons altın, ons gümüş için alım ve sataım seviyelerini açıkladı

Küresel piyasalarda  Amerika Merkez Bankası (Fed) Başkanı Joreme Powell'ın Jackson Hole toplantısı takip edilecek. Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş kritik karar öncesi ve sonrası için euro, altın, borsa, ons altın, ons gümüş için alım ve sataım seviyelerini açıkladı. İşte kritik seviyeler...

FED TUTANAKLARI TEMKİNLİ 

Euro, altın, borsa, ons altın, ons gümüş için alım ve satım için bu hafta içi fiyatların değişip değişmeyeceği  takip edilkecek. Bu verilerin yüzdelik dilimleri piyasalar açısından olduça değerli.

Çünkü açıklanacak olan 50 baz puan iyimserlik, 75 baz puan ise belirsizlik demek piyasalar için. İslam Memiş Euro, altın, borsa, ons altın, ons gümüş için alım ve satım  seviyeleri hakkında şöyle açıklama yaptı:'' Kişisel öngörüm 50 baz puan olacağı yönünde. Fed Başkanı Jerome Powell’ın Cuma günü Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yapacağı konuşma, para politikasında ip ucu verecek. Temmuz ayı enflasyon verisi ABD’de düşük geldi ancak Fed turanakları temkinli.'' dedi.

Temmuz ayı enflasyon verilerinin ABD'de düşük geldi ancak buna rağmen Fed temkinli yaklaşıyor. İslam Memiş'e göre tutanakların ülkede enflasyonun önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımlarına devam edeceğini söyledi ve şunları ekledi: Tutanaklar, ülkede enflasyonun önemli ölçüde düşene kadar faiz artırımlarının devam edeceğini ve verilere bağlı kalınacağının mesajı verildi.

Yani, Fed “Bu enflasyon rakamları öyle ya da böyle düşecek. Enflasyon rakamları düşene kadar da belirsizlik devam edecek gibi ifadesini kullandı.

Memiş konuşmasına şöyle devam etti: ''Çin-Tayvan gerilimini artırmak ve gündemde tutmak için farklı haberler gelmeye devam ediyor. Tayvan Savunma Bakanlığı, haftasonu Çin’e ait 17 savaş uçağı ve 6 savaş gemisinin Ada çevresinde görüldüğünü söyledi.

Piyasaları manipüle etmek için sık sık bu konuyu gündeme getirmeyi tercih edebilirler. Çin, fiziki altınlarını ülkesine getirmeye başladı. Altın ithalatında ciddi hareketlilik olan Çin’de neyin hazırlığı var bilinmiyor. İran, Rusya ve Tayvan bağlantılarını göz önünde bulundurduğumuzda bir şeyler yapma planı olduğu gözlemleniyor.

Diğer yandan Comex’te geçen hafta fiziki altın ve gümüş çıkışı yüzde 41’i buldu. Fiziki talep yılın son çeyreğine hazırlık yapıldığına işaret ediyor.'' dedi
 

DOLAR, ALTIN, EURO, BORSA,ONS ALTIN VE ONS GÜMÜŞ İÇİN KRİTİK SEVİYLER 

İslam Memiş bu hafta içi takip edeceği seviyeleri açıkladı. Dolar/TL için 18,03-18,20, Avro/TL için 18,05-18,25
Gram altın  için 1.000-1.040, gram gümüş için  10,98-11,20, ons altın için 1.730-1.780, ons gümüş için 18,00-20,00 bist 100 için  2.800-3.060 alım satım seviyeleri takip edilecek.

Altın fiyatlarında yeni gelişme! Dolar fırladı, ons düştü

''Dolarda tuzak var'' diyen İslam Memiş'ten kafa karıştıran açıklama! Uyanık olun

Altın resmen darmaduman oldu! Elinde altını olanlar bu rakamlara inanamadı! Acil bakın