Ekonomi

Dolar bu hafta kaç TL oldu? Gelecek hafta ne olur?

Dolar kuru Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekat sonrasında yükselişe geçerek rekor seviyelere ulaştı. Peki dolar kuru bu hafta kaç TL oldu? Dolar, gelecek hafta kaç lira olur? İşte merak edilenler... Rusya Ukrayna arasındaki gerilim arttıkça dolar kurunda yükseliş hız kesmeden devam edecek

Dolar/TL, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekat sonrasında atak yaparak rekor seviyelere yaklaştı. Rusya Ukrayna arasındaki gerilim arttıkça dolar kurunda yükseliş hız kesmeden devam edecek. Peki dolar bu hafta hangi seviyeleri gördü? Gelecek hafta dolar kaç lira olur? sorularının cevabı araştırılıyor...

DOLAR BU HAFTA KAÇ TL OLDU?

Dolar 7 Mart Pazartesi sabanına 14,34 liradan başlarken, 14,37 liradan kapanışı yaptı. Salı gününe 14,45 bandında başlayan dolar/TL yukarı yönlü hareketine devam ederek günü 14,54 liradan kapattı. Haftanın üçüncü işlem gününe 14,60 bandında başlayan dolar kuru kapanışı 14,68 liradan yaptı. Perşembe gününe 15 lira sınırına dayanan dolar kurunda nefesler kesildi. Haftanın dördüncü gününe 14,70 lira ile başlayan dolar kuru kapanışı 14,89 liradan yaptı. Cuma günü Antalya zirvesi sonrasında rekor seviyelere yaklaşan dolar kuru 14,97 liradan güne başlarken 14,77 liradan kapanışı yaptı.
 
Dolar/TL Rusya Ukrayna savaşı ile atak yaparak rekor seviyelere ulaştı. Ardından  barış görüşmelerinin gündeme gelmesi dolar kurunu düşürdü. Perşembe günü Antalya zirvesinden sonra tekrar atağa geçen dolar zirve rekamlara ulaştı. Peki gelecek hafta dolar ne olur? 

 

DOLAR KURU GELECEK HAFTA NE OLUR?

Dün, Kremlin’de Belarus Devlet Başkan Aleksandr Lukaşenko ile bir araya gelen Putin, Lukaşenko’yu Ukrayna konusunda bilgilendireceği söylemiş, “Özellikle de neredeyse artık her gün yürüttüğümüz müzakereler konusunda bilgilendireceğim. Bu konuda bazı olumlu gelişmeler var. Size detaylı bir şekilde anlatacağım" ifadelerini kullanmıştı. Bu durum karşısında düşüşe geçen dolar kurunun gelecek hafta da ne olacağı merak konusu.

Rusya Ukrayna arasındaki gerilimlerin devam etmesi dolar kurunun daha da yükselmesini sağlayacak. Dolar/TL gelecek haftada da gerilimlerin devam etmesi durumunda güç toplama devam edecek. Savaşın şiddetlenmesi ile dolar rekor seviyeleri görecek. İlerleyen günlerde Putin tarafından savaş ile ilgili olumlu bir haber gelmesi  durumunda dolar/TL güç kaybederek düşüşe geçecek.

Dolar yangın yeri! Kritik seviye...

Dolar alev aldı: 15 liraya son bir adım!

Dolar gaza bastı! 15 liraya...

Dolar kuru 15 lira sınırına dayandı! Dolar sahada...

Flaş dolar kuru açıklaması! Dolar endeksi yükselmeye devam edecek ama...

Doları olanlar bayram edecek! Zirveye tırmanıyor!