Ekonomi

Dolar için herkes tek bir tarihe odaklandı! Çok az kaldı, doları olanlar acil öğrenmeli! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını 23 Haziran Perşembe günü açıklayacak. Piyasalar bu tarihe odaklandı. Peki dolar bu hafta ne olacak? Dolar düşecek mi, yükselecek mi? Doları olanlar dikkat! Piyasalarda şimdiden meraklı bekleyiş başladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını Perşembe günü açıklayacak. Piyasalarda şimdiden meraklı bekleyiş başladı. Faiz kararı açıklanmadan önce ekonomistlerden tahminler gelmeye başladı. Peki bu hafta dolar ne olacak? Bu hafta dolar/TL ne olur? Dolar düşecek mi, yükselecek mi? Ayrıntılar haberimizde...
 

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLACAK?

Merkez Bankası herkesin merakla beklediği faiz kararınını perşembe günü saat 14:00'da açıklayacak.  Para Politikası Kurulu'nın bu ay yapılan toplantısına yönelik beklenti, haftalık repo faizinin yüzde 14,00 seviyesinde sabit tutacağı yönünde.

ForeksHaber anketine katılan 18 ekonomistten 17'si faizin değişmeyeceğini savunurken yüzde 1'i 13,00 seviyesine düşeceği tahmininde bulundu. 

DOLAR NE KADAR SON DAKİKA?

Dolar kuru yenş haftaya yatay başladı. Dolar bugün 17,31-17,35 arasında işlem görüyor. Aynı dakikalarda euro kuru yüzde 0,3 yükselişle 18,25 liradan alıcı buluyor.

Dolar endeksi ise geçen ay dalgalı bir seyir izlerken yeni haftanın başlangıcında 104,4 seviyesinde dengelendi. 

Analistler Fed'in faiz kararının etkisi ile döviz piyasasında dalgalı seyrin hala devam ettiğini söylediler.

Peki dolar bu hafta ne olacak? Dolar yükselecek mii düşecek mi? Dolarda son dakika gelişmesi...

DOLAR NE OLACAK?

Ünlü & Co/DAHA analistleri yaptıkları dolar kuruna yönelik; “TCMB son bir hafta içerisinde açıklanan ve açıklanmayan birçok likidite adımı attı, kredilerde yaşanan kısıtlama ile birlikte bir politika değişikliği içerisine gidildiği görülüyor. Geçen ayki toplantıda makro ihtiyari uygulamalarda bir miktar ayarlama denmişken, son bir ayda çok önemli ayarlamalar yapıldı. TCMB’nin faiz kararında değişiklik beklemiyoruz ama metinde bundan sonraki atılacak adımlar ile ilgili değişiklikler bekliyoruz. Bu haftada 17,00-17,30 arasında bant korunabilir.'' ifadelerini kullandılar.

DOLARI OLANLAR ACİL ÖĞRENİN...

TCMB geçtiğimiz hafta yayımladığı piyasa Katılımcıları Anketinde dolar/TL yıl sonu beklentisi 17,57 iken 18,89 TL'ye yükseldi. 12 ay sonrası için ise dolar 18,47 TL'den 20,70'e yükseldi.  

Coştu! Dolar yükseldi, herkes bu rakamları konuşuyor! Son dakika dolar kuru 20 Haziran 2022...

Her söylediği çıkan ekonomist Selçuk Geçer dolar için asıl korku filminin ne zaman başlayacağını açıkladı