Ekonomi

Dolar bu hafta ne oldu? Dolar gelecek hafta ne olur? Dolar düşer mi, artar mı?

Döviz piyasası geçtiğimiz haftayı yatay seviyelerde kapattı. Rusya Ukrayna arasındaki gerilimler devam ederken dolar kurunda dalgalı bir seyir hakimdi. Peki dolar gelecek hafta ne olur? Dolar düşer mi, yükselir mi? jpg'/>Bu hafta dolar kuru haftaya düşüşle başladı

Bu hafta dolar kuru haftaya düşüşle başladı. Dolar kuru haftanın ilk işlem gününde 14,78 liradan işlem gördü. Hafta içerisinde yaşanan Rusya Ukrayna arasındaki gerilimlerin kaldığı yerden devam ediyor olması ve Merkez Bankası kararları döviz kurları üzerinde etkili oldu. Dolar kurunda bu hafta dalgalı seyir görülürken, gelecek hafta dolar ne olur? Dolar düşer mi, yükselir mi? İşte detaylar...

DOLAR BU HAFTA NE OLDU?

Dolar 11 Nisan sabahına 14,78 liradan başladı. Dolar/TL pazartesi günü alış fiyatı,14,72 lira, satış fiyatı ise 14,78 liradan güne başladı. 12 Nisan Salı günü dolar kuru güne düşüşle başladı, alış fiyatı 14,63 TL, satış fiyatı ise 14,70 lira seviyesinde güne başladı.

13 Nisan sabahına ise dolar/TL alış fiyatı 14,58 lira, satış fiyatı 14,63 lira seviyesinde işlem gördü. 14 Nisan perşembe günü  alış fiyatı 14,62 TL, satış fiyatı ise 14,65 lira seviyesinde işlem gördü Haftanın son işlem günü ise dolar kuru alış fiyatı 14,60 lira, satış fiyatı ise 14,65 lira seviyesinde işlem gördü.

Öte yandan milyonlarca yatırımcı dolar kurunun ne olacağını merak ediyor. Dolar  gelecek hafta ne olur? Dolar düşer mi, artar mı?

 

DOLAR GELECEK HAFTA NE OLUR? DOLAR DÜŞER Mİ, ARTAR MI?

Rusya Ukrayna arasındaki gerilim ve Çin'deki Koronavirüs vaka sayılarının artması gibi jeoplolitik gelişmeler döviz piyasasını etkiliyor. Savaşın agresif bir hal alması döviz piyasasının yukarı yönlü hareket etmesini sağlar.  Tam tersi bir gelişme yaşanırsa dolar kurunda dip seviyeler görülebilir.

 Bu hafta, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Nisan ayı piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını yayımladı. 12 ay sonraki kur beklentisi aynı anket dönemlerinde sırasıyla 17,42 TL ve 17,84 TL olarak gerçekleşti.

Dolar kurunda son durum! Dolar bugün ne kadar? 16 Nisan 2022 dolar kuru...

Son dakika... Dolar bugün kaç TL oldu? 15 Nisan 2022 güncel dolar kuru

Dolar bugün ne kadar? 14 Nisan 2022 son dakika dolar kuru

Dolar - Euro kaç TL? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte Dolar ve Euro'da son durum