18 / 05 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 15 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Dolar bugün ne kadar? 15 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doları 15 Nisan Cumartesi günü ne kadar? Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın altıncı gününde 19,34 TL’den işlem görüyor. İşte 15 Nisan Cumartesi kuru…



DOLAR BUGÜN NE KADAR? 15 NİSAN CUMARTESİ DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL piyasaların kapalı olduğu altıncı işlem gününde 15 Nisan Cumartesi gününde de yükselişine hız kesmeden devam ediyor. Dolar/TL'de alış fiyatı olarak 19,34 seviyesinden işlem görüyor. Dolar son kapanışını 19.3488 TL'den yapmıştı. Dolar alış fiyatı 19.3400 TL’den satış fiyatı olarak da 19.3600 TL’den işlem görmektedir.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Euro son işlem gününde yüzde 0.31'lik bir değişim yaşamıştı. Euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 21.4201 TL'den yapmış olan euro şu sıralarda ise 21.2600 TL alış ve 21.3100 TL satış fiyatına sahiptir. Sterlin de son işlem gününde 23,95 TL alış, 24,07 TL satış fiyatından işlem görmektedir.

SEÇİMİN DOLARA ETKİSİ!

Küresel piyasalara bakıldığı zaman dünyada merkez bankalarının faiz artırımlarının yakın bir zamanda son bulduracağına dair beklentilerin güçlenmesi ile birlikte pozitif bir seyir bulunuyor. Merkez bankalarının enflasyon ile mücadelesinde attıkları adımların sonuçları de birazda olsa görülüyor.

ABD'nin önde gelen finans kurumlarından olan JPMorgan, 14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan seçimin ardından Türkiye ekonomisinde meydana gelebilecek iki ana senaryoyu içeren bir öngörü raporu yayımladı. Raporda dolar tahminleri de bulunuyor.

14 Mayıs tarihinde seçimlerden sonra Türkiye ekonomisinde yaşanabilecek olası gelişmelere dair uluslararası kuruluşlardan raporların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak da ABD’nin önde gelen bankalarından JPMorgan, seçim sonrasında yaşanabilecek senaryoları anlatan bir rapor yayımladı.

Bankaya göre, eğer seçimlerin ardından mevcut geleneksel olmayan ekonomi politikalarında yalnızca ılımlı bir değişim olursa, dolar 30 liraya kadar yaklaşabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön