10 / 05 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 3 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Dolar bugün ne kadar? 3 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 3 Nisan Pazartesi günü ne kadar olduğu sorgulanıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın ilk gününde alış fiyatı 19,20 TL ile işlem görüyor. İşte 3 Nisan Pazartesi kuru…



DOLAR BUGÜN NE KADAR? 3 NİSAN PAZARTESİ DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın ilk işlem gününde yani 3 Nisan Pazartesi gününe yükselişine devam ediyor. Dolar/TL, bu sabah saat 08.59'da 19.20 seviyesindeydi. Bu veriler TL'nin değer kaybının depremin ardından seçime yaklaşıldıkça bir miktar hızlandığını ama hala sınırlı kaldığını göstermektedir.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Dolar ile aynı anlarda euro/TL serbest piyasada 20,7200 liradan alınan Euro'nun satış fiyatı da 20,7220 lira olarak belirlenmiştir. Son işlem gününde euro'nun satış fiyatı da 20,8910 lira olmuştu. Sterlin de son kapanışını 23.7800 TL'den yaptı.

KÜRESEL PİYASALAR HAREKETLİ

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan ve OPEC+ üyesi diğer üreticilerin beklenmedik bir şekilde üretimde azaltma açıklamasından sonra keskin yükselme yaşarken; piyasalarda iyimserliği yükselten son işlem gününde yani cuma günkü ABD verisi sonrası açıklanan kararın küresel enflasyona dair endişe verici bir işaret olduğu düşünülmektedir.

Dolar, OPEC+'ın üretimi daha fazla azaltacağını açıklamasının ardından enflasyona dair endişelerin yeniden belirmesi ile haftaya artıda başlarken, işlemciler Fed'in bir sonraki toplantısında faizleri daha fazla artırma durumunda kalabileceğini düşündüklerini belirttiler.

Analistler, küresel piyasalarda bankacılık sektörü için endişelerin büyük oranda geride kalmasının risk iştahını daha da kabarttığını ifade ederek, makroekonomik veri gündemi ve merkez bankası üyelerinin açıklamalarının tekrardan gündemin odağına yerleştiğini söylediler.

Fed'in verileri ışığında, 15 Mart haftasından başlayarak büyük bankalara 120 milyar dolar mevduat gelirken, ABD'li küçük bankalardan aynı zaman diliminde 109 milyar dolar seviyesine kadar çıkmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön