23 / 07 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 4 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Dolar bugün ne kadar? 4 Mart 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 4 Mart Cumartesi günü ne kadar olduğu araştırılıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL alış fiyatı olarak 18,89 seviyesinde işlem görüyor. İşte 4 Mart Cumartesi kuru…




DOLAR BUGÜN NE KADAR? 4 MART CUMARTESİ DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar bugün de yani Mart’ın altıncı gününde de yatay bir seyrini koruyor. 4 Mart Cumartesi sabahında yani haftanın altıncı gününde dolar/TL, yeni güne yatay başlamasından hemen sonra saat 10.45 itibarıyla alış fiyatı 18,8900'ten işlem görürken, satış fiyatı da 18,8900’ten alıcı buldu.

Uluslararası piyasalara bakıldığı zaman dolar, ABD'de açıklanan güçlü ekonomik verilerin Fed'in faiz artırımlarına devam edeceği beklentilerini kuvvetlendirmesi ile yedi haftanın zirvesini elde etti.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Dolar ile aynı anlarda euro/TL önceki kapanışını 20.0401 TL'den yapmıştı. Euro şu anda 20.0900 TL alış ve 20.1000 TL satış fiyatına sahiptir. Sterlin de önceki kapanışını 22.6123 TL'den yaptı. Sterlin 22.6800 TL alış fiyatından, 22.8000 TL satış fiyatından el değiştirmektedir.

REUTERS DOLAR TAHMİNİ!

Reuters tarafından düzenlenen ankete katılım sağlayan döviz analistleri dolar/TL'nin gelecek altı ay içinde yaklaşık olarak yüzde 12 artış ile 21,68 seviyesinden işlem göreceğini dile getirdiler.

Gelişmekte olan ülke para birimlerinin Çin’in korona virüsü kısıtlamalarını kaldırıp, yeniden açılmasından sonra dolar karşısında güçleneceği tahmin edilirken sadece Türk lirası ve Meksika pesosunun değer kaybedeceği bekleniyor.

Wells Fargo’da uluslararası ekonomist Brendan McKenna, bağımsız bir merkez bankasının olmamasından dolayı ve alışılagelmişin dışındaki para politikası sebebiyle, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir iktidar değişikliği gerçekleşmediği sürece TL’nin yakın gelecekte dolar karşısında düşüş trendinde kalacağını belirttiler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön