26 / 05 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 5 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Dolar bugün ne kadar? 5 Nisan 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!

Doların 5 Nisan Çarşamba günü ne kadar olduğu sorgulanıyor. Piyasalardaki son durum ne? Dolar ne kadar oldu? Dolar/TL haftanın üçüncü gününde 19,21 TL’nin üzerinde işlem görüyor. İşte 5 Nisan Çarşamba kuru…



DOLAR BUGÜN NE KADAR? 5 NİSAN ÇARŞAMBA DOLAR KAÇ TL OLDU? 

Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününde yani 5 Nisan Çarşamba gününde de yükselişe devam ediyor. Dolar/TL, yeni güne de yükseliş ile başlamasından sonra saat 10.40 itibarı ile önceki kapanışının yüzde 0,2 üzerinde 19,2560'tan işlem görüyor.

EURO VE STERLİN BUGÜN NE KADAR? 

Dolar ile aynı sıralarda euro/TL yüzde 0,2 artışla 21,1040'tan, sterlin/TL ise yatay seyirle 24,0660'tan satışa çıkmaktadır.

Geçtiğimiz gün, yüzde 0,6 azalış ile günü 101,5 seviyesinden noktalayan dolar endeksi, şu anlarda önceki kapanışa paralel bir seyir ile devam ediyor. Euro/dolar paritesi ise önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 1,0970'ten alıcı bulmaktadır.

KÜRESEL PİYASALAR HAREKETLİ

Analistler küresel piyasalara dair de dünya genelinde yavaşlamakta olan ekonomik aktivite ve artan petrol fiyatlarının enflasyon ile mücadeleyi sekteye uğratabileceğine dair endişesi ile varlık fiyatlarının yön bulmakta zorlandığını açıklamaktadır.

Fed'in verilerine göre; 15 Mart haftasından başlayıp büyük bankalara 120 milyar dolar mevduat verilirken, ABD'li küçük bankalardan aynı zaman diliminde 109 milyar dolar seviyesine kadar çıkmıştı.

ANALİST YORUMLARI!

Analistler, ABD'de artan resesyon endişelerinden sonra ABD Merkez Bankası'nın şahin adımlarını sonlandırabileceğine dair beklentilerin güçlendiğini ifade ederek, bu durumun dolar karşısında diğer para birimlerini desteklediğini belirttiler. Fed'in gelecek ay 25 baz puan faiz artıracağına yönelik öngörülerin yüzde 58'den 42'ye düştüğünü dile getiren analistler, bugün de ABD'de açıklanacak ADP özel sektör istihdamı ile cuma günkü tarım dışı istihdam verisinin piyasaların durumuna daha net ışık tutmasının beklendiğini anlattılar.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön