29 / 04 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 7 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolardaki son durum!

Dolar bugün ne kadar? 7 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolardaki son durum!

Bankalar arası piyasada Dolar/TL, ABD istihdam verisi sonrası 18,58 lira civarında işlem görüyor. Farklı işlem platformlarında ise Dolar/TL gün içi yeni zirve olan 19.17 seviyelerini gördü. Euro/TL 18,20 lira seviyesinde seyrediyor.



LİRADA YENİ DİP GÖRÜLDÜ

Dolar/TL farklı işlem platformlarında gün içi yeni zirve olan 19.17 lira seviyesini gördü. Tekrar 18.57 lira bandından işlem görmeye devam ediyor.

Merkez Bankası’nın yıl bitmeden faizi tek haneye çekmesi beklentisi de genele yayıldı. Piyasada, yaklaşan kış ayı döneminde artan enerji ithalat maliyetlerinin döviz dengesini bozup bozmayacağı endişeleri de devam ediyor. Ekonomi yönetimi ise piyasanın geçtiğimiz aylarda gerçekleşen KKM itfa dönemi gibi çeşitli zamanlarda bu endişelerini dile getirdiğini fakat gerçekleşmelerin bu endişelere gerek olmadığını gösterdiğini belirtiyor.

Merkez Bankası verilerine göre geçen haftayla birlikte bankanın altın rezervleri 39 milyar, döviz rezervleri 68 milyar, toplam rezervleri 107 milyar dolar oldu.

Güney Kore swap anlaşması kapsamında 780 milyon dolar karşılığı bölümü ise geçtiğimiz hafta Merkez Bankası hesaplarına geçti.

Merkez Bankası swap anlaşmalarının yanı sıra son dönemlerde rezerv para birimi cinsi mevduat depo hesaplarını da çoğaltıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da rezervlerde bu artışın yaşandığı sıralarda "dost ülkeler destekliyor" dedi. Piyasalar ise 20 milyar dolarlık nükleer santral projesi için Rosatom'un önümüzdeki süreçte yeni kaynak aktarımı yapıp yapmayacağını da izliyor.

75 BAZ PUAN ARTIŞ İHTİMALİ GÜÇLENDİ

Amerika’da tarım dışı istihdam eylülde 263 bin arttı. Ülkedeki işsizlik oranı ise yüzde 3,5'e geriledi.

Söz konusu verilere yönelik beklentiler, tarım dışı istihdam artışının 315 binlerden 250 bin seviyesine gerileyeceğine, işsizlik oranının ise yüzde 3,7'de sabit kalacağına işaret ediyordu.

ABD faiz vadeli kontratları Fed'in kasımda 75 baz puan faiz artırımına gitmesine yüzde 92 ihtimal veriyor. Veri öncesi bu oran yüzde 85,5 düzeyindeydi.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön