29 / 04 / 2024

Dolar bugün ne kadar? 8 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolardaki son durum!

Dolar bugün ne kadar? 8 Ekim 2022 dolar kaç TL? İşte dolardaki son durum!

Bankalar arası piyasalara baktığımızda Dolar/TL, açıklanan ABD istihdam verisinin ardından 18,58 TL civarında işlem görmeye devam ediyor. Farklı işlem platformlarında Dolar/TL gün içi yeni zirve olarak 18,74 TL seviyelerini gördü. Euro/TL şu sıralar 18,11 TL seviyesinde seyrediyor.



Dolar, bugünlerde yeni tarihi zirveye yakın seyretmeye devam ediyor.

Açıklanan ABD istihdam verisinin ardından Dolar/TL, güncel olarak bankalar arası piyasada 18,58 TL’den işlem görüyor. Kur, dün 19,17 lirayla tüm zamanların en yüksek rakamını gördü.

Diğer yandan Euro/TL güncel olarak 18,11 TL’den işlem görüyor.

Doları en değerli altı para birimi karşısında değerlendiren dolar endeksi ise 112,5 seviyesinde. Buna göre endeks yüzde 1 artışla haftanın dip seviyesi 110.05 seviyesinden uzaklaşmıştı.

Euro/dolar dengesi ise 0,97 seviyesinde.

Piyasalarda yükselişte olan enerji ithalatının bankacıların kamu kontrollü diye tanımladıkları kur ekonomi politikalarına etkileri de birinci elden izlenmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön