Ekonomi

Dolar düşerken petrolü de beraberinde götürdü! Brent petrol bugün ne kadar? İşte brent petrol fiyatı 27 Haziran 2022

Dolar kurundaki düşüş petrol fiyatlarını da etkiledi. Petrol fiyatları yüzde 9'un üzerinde düşüş kaydetti. Peki bugün brent petrol ne kadar? Brent petrol kaç dolar? İşte 27 Haziran 2022 petrol varil fiyatı... Petroldeki bu düşüş vatandaşlarda hemen akaryakıt fiyatlarına bir indirim beklentisi oluşturdu

Petrol varil fiyatı yeni haftanın ilk işlem gününde düşüş yaşadı. Petroldeki bu düşüş vatandaşlarda hemen akaryakıt fiyatlarına bir indirim beklentisi oluşturdu. 

 

Milyonlarca kişi bugün brent petrol fiyatlarını araştırıyor. Brent petrol bugün ne kadar? brent petrol bugün kaç dolar oldu? sorularının yanıtları merak ediliyor. 
Petrol fiyatları 109 dolara kadar geriledi. Son bir haftada brent petrolün varilş fiyatı yüzde 8,9 düştü.

AKARYAKITA BUGÜN İNDİRİM GELDİ Mİ?

22 Haziran'da benzinin litre fiyatına 25 kuruş indirim yapıldı. Böylece İstanbul'da benzinin litre fiyatı 27,25 liraya düştü. Motorinde indirim yoktu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Cuma günü dövizli şirketlere getirdiği kredi kısıtlamasının ardından dolar 16 liraya geriledi. Yeni haftaya yüzde 1'den fazla düşüşle başlayan dolar 16,70 liradan işlem görüyor. Brent petrol ise 109,20 dolarda sınırlı bir artış kaydetti. Aşağı yönlü hareketlerin akaryakıt fiyatlarına da yansıyacağı beklentisi vardı. Ancak resmi kaynaklardan henüz fiyatlarda bir indirim haberi gelmedi.


 

DOLAR VE PETROLDE NELER OLDU?

17 Haziran Cuma gününden geçerli olmak üzere motorin grubunda 80 kuruş zam geldi. Artış pompa satış fiyatlarına yansıdı ve motorinin litresi yeni zam ile birlikte pek çok şehirde 30 lirayı aştı.

 

Brent petrolün varil fiyatı 2022 senesine 76 dolardan giriş yaptı.Rusya'nın şubat ayında Ukrayna'yı işgal girişiminin başlaması ile petrol arzına yönelik endişeler doğdu ve fiyatlar hızlı bir şekilde yükselmeye başladı.

8 Haziran'da varil fiyatı 124 doları gördü. Sena başında 13.30 seviyesinde bulunan dolar/TL ise 2022'de şu ana kadar yüzde 30.4 yükseldi. Bu sebepler ile benzinin satış fiyatına yıl genelinde yüzde 113 zam yapıldı. Benzinin litre fiyatına sene başında ortalama 12.91 liradan satılıyordu.

Benzin, motorin ve LPG'de son durum! Akaryakıt fiyatları kaç TL? Opet, Total, BP, Shell 27 Haziran 2022 fiyat listesi

Brent petrol düşüyor! Brent petrol bugün ne kadar? 24 Haziran 2022 petrolün varil fiyatı...

Petrol fiyatlarında rüzgar ters esmeye başladı! Akaryakıta zam yolda