19 / 05 / 2024

'Dolar düşmedi' diyen Selçuk Geçer uyardı! Doların 27 TL olması gerekirdi! Hayra alamet değil...

'Dolar düşmedi' diyen Selçuk Geçer uyardı! Doların 27 TL olması gerekirdi! Hayra alamet değil...

Dolar/TL kuru 2024 yılı ile birlikte rekor seviye olan 33 liraya kadar yükseldi. Son günlerde aşağı yönlü seyreden dolar kuru için Ekonomist Selçuk Geçer'den 'dolar düşmedi' yorumu geldi. 



Dolar/TL kuru son zamanlarda aşağı yönlü hameleler gösteriyor. Yatırımcılar 'dolar neden düştü? Dolar düşmeye devam edecek m?'' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Ekonomist Selçuk Geçer, yatırımcıların endişeleri üzerine açıklama yaptı. Geçer, youtube hesaından dolar kurundaki hareketliliği değelendirdi.

DOLAR DÜŞMEDİ!

Selçuk Geçer, dolar kurundaki bu hareketliliği düşüş olarak görmediğini belirtti. Fakat dolardaki bu hareketliliğin de pek hayra alamet olmadığını söyledi. Geçer, dolara düştü diyebilmek için 27 lira seviyelerine kadar gelmiş olması gerektiğine vurgu yaptı.

 Dolar düşmedi diyen Selçuk Geçer uyardı! Doların 27 TL olması gerekirdi! Hayra alamet değil...

DOLAR 27 TL OLMALIYDI...

Geçer, dolar kurunun 32,27 lira ile 32,80 lira arasındaki seviyelerin birbirine çok yakın olduğunu bu seviyeler arasındaki hareketlilik için 'dolar düştü' demenin doğru olmadığını söyledi.

Dolara düştü diyebilmek için 27 lira seviyelerinin görülmesi gerektiğine değindi. 

HAYRA ALAMET DEĞİL

Geçer, son zamanlardaki dolardaki hareketlilikle ilgili şu ifadeleri kullandı: ''"Bu tür durgunluklar pek hayra alamet değildi. Dolar düşüyor demek için doların bir anda 27 TL olması gerek. Şu anki hareket dalgalanma bile sayılmaz. Düz çizgi hareketidir." dedi.

DOLARIN GERÇEK DEĞERİ 60 TL!

Geçeri doların baskılanmaması gerektiğine vurgu yaparak '' "Bir gün uyanırsınız ve Mehmet Şimşek'in görevden alındığını öğrenirsiniz. Ardından doların 100 lira olduğunu görür ve ne olduğunu anlamazsınız. Doların aniden 100 lira olması yerine, 60 lira seviyesine stabil bir şekilde ve piyasayı sarsmadan ulaşması daha uygun olacaktır" demişti. Geçer'e göre doların gerçek değeri 60 TL seviyeleri...''dedi.

Merkez Bankası'ndan rekor dolar alımı! Doların yönü ne olur? Yükselecek mi, düşecek mi?

'Dolar 25 TL'ye düşer' diyen ekonomist Mahfi Eğilmez o formülü açıkladı! Dolar yatırımcıları köşeye sıkıştı!

Geri Dön