Ekonomi

Dolar euroya çelmeyi taktı! Peki 1 euro şimdi ne kadar oldu? 

Tün dünyanın merakla beklediği Fed faiz kararından sonra dolar yükselişe geçerken euro dolar karşısında değer kaybetmeye başladı. Peki 1 euro şimdi ne kadar oldu? jpg" />Dün açıklanan ABD faiz kararıdan sonra dolar kuru yükselişe geçti

Dün açıklanan ABD faiz kararıdan sonra dolar kuru yükselişe geçti. FED Başkanı Jerome Powell faiz kararının beklentiler doğrultusunda 75 baz puan olarak açıkladı.

Piyasaların beklentisi yönünde açıklanan faiz kararından sonra dolar gelişmiş tüm ülke para birimleri, özellikle euro karşısında değer kazandı.

Dolar resmen euroya çelme takarken 2021'deki seviyesine kadar yükseldi. Dolar zirveye adım adım yaklaşırken euro kuru değer kaybetmeye devam ediyor. Peki şimdi 1 euro ne kadar oldu? 

FED FAİZ KARARI SONRASI DÖVİZ KURLARI

Dün saat 21:00'da Fed faiz kararını açıkladı. Fed faiz kararının açıklanmasının ardından piyasalarda hareketlilik başladı.  Dolar kuru yükselişe geçerken diğer para birimleri başta euro olmak üzere değer kaybetti. Euro dolar paritesi yüzde 1 seviyelerinden 0,98 seviyelerine kadar düştü.

Öte yandan altın fiyatlarında da sert gerileme gözlemlendi. Ons altın fiyatı 1661 dolar seviyesine kadar düştü. Dolar ons altın tarafında baskıya neden olurken diğer altın çeşitleri de ons altındaki düşüşün etkisi ile gerilemeye devam ediyor.

TÜRKİYE CUMHURİTETİ MERKEZ BANKASI KARARI BEKLENİYOR

Bu hafta piyasalar için 2 kritik gelişme takip edilecekti, birincisi FED faiz kararı dün açıklandı, ikincisi ise bugün açıklanacak olan Türkiye Cumhuiyeti Merkez Bankası faiz kararı. Bu iki kritik karar piyasalar üzerinde büyük role sahip.


1 EURO ŞİMDİ NE KADAR?

Euro kuru önceki kapanışını 0,28'lik artışla yaparak 18,0656 TL seviyelerinde kapanışını gerçekleştirmişti. Euro dün 18,0515 TL alış fiyatından, 18,0798 TL satış fiyatından işlem gördü.

Euro/TL şimdi ise  18,08 TL alış, 18,17 TL satış fiyatından el değiştiriyor. 
 

DOLAR FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Önceki kapanışını 18,3461 TL seviyelerinde gerçekleştiren doların alış fiyatı 18,3331 TL ve güncel satış fiyatı 18,3592 TL seviyelerinde seyretti.

Dolar, 22 Eylül 2022 Perşembe günü sabah saatlerinde 18,35 TL bandında işlem görüyor. Dolar/TL alış fiyatı 18,3426 TL, satış fiyatı 18,35244 TL seviyesinde işlem görüyor.

Elinde 1 doları bile olanlar hemen bakın!  Dolar gözünü zirveye dikti geliyor

Dolar 8 gün sonra o rakama ulaşacak! Türkiye’nin en ünlü ekonomisti açıkladı

Euro bugün kaç TL oldu? Euro bugün ne kadar? 21 Eylül 2022 alış satış fiyatı

Yastık altında 1 eurosu bile olanlar bu haberi merak ediyor! Kritik karar öncesi euro kaç lira oldu?