Ekonomi

Dolar gümbür gümbür geliyor! Elinde dolar olanlar yaşadı! Yılın zirvesine yakın...

Dolar/TL dün 17,90 seviyesi altına kadar gerilerken bugün tekrar 17,95 TL seviyesinin üzerine yükseldi. Dolar gümbür gümbür geliyor. Elinde dolar olanlar yaşadı... Dün 17,90 TL seviyelerinde işlem gören dolar kuru bugün 18 TL sınırına dayandı

Dolar kuru yukarı yönlü yükselmeye devam ediyor. Dün 17,90 TL seviyelerinde işlem gören dolar kuru bugün 18 TL sınırına dayandı. Yılın zirvesine yakın seyreden dolar gümbür gümbür geliyor. 

Dolar kurunda yükseliş devam ederken piyasaların gözü yarın açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi. Enflasyon rakamları piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor. 

DOLAR GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

ABD’de çeyreklik daralmanın ardından dün açıklanan üretim, tedarik ve imalat PMI verileri son iki yılın en düşük seviyesine düştü.

Ekonomideki yavaşlamanın sürdüğüne işaret eden verilerin ardından dolar göstergesi 105’e inerek son bir ayın en düşük seviyesine kadar düştü. Dolarda görülen kayıp ile dün gelişen ülke paralarında yükseliş meydana geldi. Dolar/TL de günü 17,89’dan kapattı. Dün 17,89 lira seviuesine kadar düşen dolar kuru bugün 18 lira sınırına dayandı. 

Tüm gözler yarın açıklanacak olan enflasyon rakamlarına çevrildi.  Öncü gösterge olan İstanbul enflasyonu yüzde 99’a çıkarken yurt genelindeki enflasyonda beklentiler  yüzde 80’i aşması yönünde.

AÇIKLAMA GELDİ

Enflasyon artışında küresel faktörlerin yanı sıra iç para politikasının da katkısı olduğu görüşüne rağmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kabine toplantısında açıklamalarda bulundu. Ekonomideki durgunluğu, artan işsizliği ve vatandaşın evine ekmek getiremeyi asla kabul edemeyeceklerini belirten Cumhurbaşkanı, çarkların dönmeye devam etmesi için bu modeli tercih ettiklerini belirtti. Enflasyonda yavaşlama işaretleri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, 2023'ün ilk aylarında düşüş beklediklerini belirtti.

Uluslararası piyasalarda, yatırımcıların ABD Merkez Bankası'nın (Fed) agresif faiz artırımlarını azaltmasını beklemesiyle dolar yen karşısında iki ayın en düşük seviyesine geriledi. Dolar endeksi ise 105.2'ye kadar geriledi.

Yatırımcılar, Fed'in enflasyonu düşürecek sert faiz artırımlarından uzak, ekonomik büyümedeki yavaşlamaya odaklanmasını bekliyor.

Elinde 1 doları bile olanlar acil baksın! Merak edilen o rakamlar açıklandı! Dolarda son dakika gelişmesi

Dolarda dananın kuyruğu kopuyor, tarih verildi! Ne 6 TL ne 30 TL acilen buraya göz atın