04 / 05 / 2024

Dolar harekete geçti! Yükseliyor! 23 Nisan Dolar/TL kaç TL? Dolar endeksinde son dakika!

Dolar harekete geçti! Yükseliyor! 23 Nisan Dolar/TL kaç TL? Dolar endeksinde son dakika!

Geçtiğimiz hafta jeopolitik risklerin azalmasıyla dolar değer kaybetti. İran İsrail geriliminin hafiflemesiyle dolar yükselmeye başladı. Peki dolar/TL bugün kaç TL? 23 Nisan 2024 dolar ne kadar? Dolar endeksinde yön nasıl olacak?



Dolar/TL kuru geçtiğimiz hafta İsrail İran gerilimden dolayı düşüşegeçmişti. Haftaya yükselişle başlayan dolar/TL kuru bugün de yükselmeye devam ediyor. Milyonlarca yatırımcı güncel dolar/TL kurunu araştırıyor. 

DOLAR/TL BUGÜN NE KADAR? 23 NİSAN 2024 DOLAR/TL KAÇ LİRA? DOLARDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

İsrail ve İran geriliminden dolayı Cuma günü dolar hızlı bir düşüş yaşa. Dolar kuru 33 TL'yi aşarken, aynı gün içinde 32 TL seviyelerine kadar geriledi. Haftanın başında ise 32,48 TL seviyesinde işlem gören dolar, yatay hareketine devam etti. Bugün ise sınırlı bir yükselişle 32,57 TL'den işlem görüyor.

Aynı dakikalarda euro/TL kuru 34,48 lira, satış fiytaı 34,60 liradan işlem görüyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0661 bandında hareket ediyor.

Dolar harekete geçti! Yükseliyor! 23 Nisan Dolar/TL kaç TL? Dolar endeksinde son dakika!

DOLAR ENDEKSİ NE OLUR? SON DAKİKA DOLAR ENDEKSİ

Dolar endeksi 23 Nisan Salı günü yüzde 0,012 yükselişle 105,925 bandında hareket ediyor.

Dolar endeksinde yönün nasıl olacağı ise merak konusu. Dolar endeksi yükselmeye devam edecek mi? Dolar endeksi ne olacak? Dolar endeksi yükselecek mi?

 Hollanda merkezli bankacılık finans kuruluşu ING döviz analisti Francesco Pesole, Ortadoğu'daki gerginliklere ilişkin endişelerin azalması nedeniyle risk duyarlılığının iyileşmesiyle doların gerilediğini, ancak bu haftanın ilerleyen günlerinde ABD verilerinin doları tekrar yükseltebileceğini söylüyor.

Pesole, "Dolar, daha sakin bir risk ortamı nedeniyle ivmesinde daha fazla yumuşama görebilir; ancak verilerin devam eden enflasyon sorunlarıyla birlikte dirençli bir ABD ekonomisi fikrini güçlendirdiğini görüyoruz. Bu nedenle daha güçlü bir dolar için temel argümanlar zayıflamamalı" dedi.


Geri Dön