02 / 09 / 2024

Dolar için 38 TL. Resmen tarih de verdi

Dolar için 38 TL. Resmen tarih de verdi

Dolarda yaşanan yeniden hareketliliğin ardından dolar fiyatlarının hangi yöne gideceği de merak ediliyor. Ünlü ekonomist dolar hakkında flaş bir rakam ve tarih verdi.



Ülkemizde birçok ürünün dış alımının dolarla yapılması nedeniyle vatandaşların nereye gideceğini en çok merak ettiği paralardan biri de dolar olarak yer alıyor. 

Dolardaki son hareketliliğin ardından ekonomistlerden de dolar tahminleri gelmeye devam ediyor. Ünlü ekonomistten son olarak dikkat çeken bir dolar tahmini geldi. 

Finans uzmanı Şenol Babuşçu, YouTube üzerinden katıldığı bir programda, döviz kurlarına ilişkin öngörülerini paylaştı. Babuşçu, 2024 yılı boyunca döviz kurlarındaki değişimlerin sınırlı kaldığını belirtti ve bu durumu "döviz baskı altında tutuluyor" şeklinde yorumladı. Yılbaşından bu yana döviz kurlarında yaklaşık %10’luk bir artış gözlemlendiğini ifade eden Babuşçu, bu oranın enflasyon ve faiz oranlarına kıyasla düşük olduğunu vurguladı.

2 ANA HEDEF VAR

Babuşçu, Merkez Bankası'nın döviz kurları üzerindeki stratejisinin iki ana hedefle doğrudan ilişkili olduğunu belirtti: rezervlerin güçlendirilmesi ve enflasyonun dizginlenmesi. TCMB’nin döviz rezervlerini artırma çabası, kurlardaki dalgalanmaları kontrol altında tutma amacı taşıyor. Bu strateji, yılın son çeyreğinde döviz kurlarında yaşanacak olası artışlara karşı bir önlem olarak değerlendiriliyor.

YIL SONUNU İŞARET ETTİ

Yıl sonuna doğru döviz kurlarında ciddi artışlar bekleniyor. Babuşçu, Ekim ayı sonunda dolar kurunun 35 TL seviyelerine ulaşmasını beklediğini belirtti. Aralık ayında ise Merkez Bankası’nın kontrollü bir serbest bırakma sürecine girmesiyle birlikte doların 38 TL’ye, euronun ise 42-43 TL bandına yükselebileceğini öngörüyor. Özellikle Kasım ayı itibarıyla döviz kurlarında kontrollü bir serbestlik sürecinin başlaması, piyasada hareketliliği artıracak gibi görünüyor.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön