25 / 08 / 2024

Dolar için flaş iddia! Çift kur sistemi mi geliyor?

Dolar için flaş iddia! Çift kur sistemi mi geliyor?

Türkiye’de uzun süredir stabil seyreden kur, vatandaşı sevindirirken ihracatçı ise bu durumdan muzdarip. Dolar kurunun 23 lira olmasını bekleyen ihracatçının bu talebine ekonomi yönetiminin olumlu talep vermesi ve Türkiye’de ikili kur sistemine geçilmesi muhtemel.



Enflasyondaki yüksek seyirle maliyetleri artan ve rekabet avantajını kaybetmek üzere olan ihracatçı, ekonomi yönetiminden kendileri için art arda özel kur talebinde bulunuyor.

Dolar için flaş iddia! Çift kur sistemi mi geliyor?

İşte bu şikayetlerle kendileri için özel kur talep eden ihracatçının sorunlarını dinleyen ekonomi yönetiminin “özel kur” hazırlığı yaptığı, ayrıca finansman bulmakta zorluk çeken üretici ve ihracatçılar için yakında yeni kredi paketleri açıklayacağı iddia ediliyor. 

Türk lirasına değer kaybettirip ucuz maliyetle ihracatın artırılmasını hedefleyen yeni ekonomi modeli, yüksek enflasyonu tetiklerken, ihracatçıyı da memnun etmeyen kur, düşen alım gücü ve patlayan dış ticaret açığını da beraberinde getirdi.

Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat’ın haberine göre, yaşanan bu olumsuz gelişmeler, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nu karşı karşıya getirdi.

İhracatçıyı destekleyerek kurun daha da yükselebileceği sinyalini veren Nebati’nin aksine Kavcıoğlu, yeni bir kur politikası olmadığını vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön