04 / 05 / 2024

Dolar için kritik tarih! Son günler!

Dolar için kritik tarih! Son günler!

Dolarda yaşanan son gelişmelerinden sonra dolar fiyatları 18 lira 68 lira seviyelerinde kaldı ve beklendiği gibi 19 lira seviyelerini göremedi. Bunun üzerine analistler, dolar için kritik tarihi paylaştı.



Dolarda yaşanan son gelişmelerinden sonra dolar fiyatları 18 lira 68 lira seviyelerinde kaldı ve beklendiği gibi 19 lira seviyelerini göremedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) aylık yüzde 0,4 artarak yıllık bazda yüzde 8,2 artarak beklentileri aştı. Beklenenden daha yüksek gelen TÜFE verileri, kalıcı enflasyonist baskılara işaret ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek ay dördüncü kez faiz oranlarını 75 baz puan artırabileceğine ilişkin beklentiler arttı. Para piyasaları, Mart 2023'te Fed'in yüzde 4.85'lik bir artışını fiyatladı.

Dolar endeksi 113,62 seviyesindeki verilere sınırlı olumlu tepki aldı. Analistler ise dolar için kritik tarihi paylaştı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön