04 / 05 / 2024

Dolar imparatorluğu sallanıyor mu? Tehlike çanları çalıyor

Dolar imparatorluğu sallanıyor mu? Tehlike çanları çalıyor

Dünyadaki merkez bankalarında döviz rezervleri gittikçe azalıyor. Bu durum dolar imparatorluğu sallanıyor mu? sorusunu gündeme taşırken Takvim Gazetesi yazarı Bekir Hazan merkez bankalarında bulunan döviz rezervlerine değinerek gelişmeleri açıkladı...



DOLAR İMPARATORLUĞU SALLANIYOR

Takvim Gazetesi yazarı Bekir Hazan iki sene önce dolar rezervlerinin yüzde 65'in altına ve yüzde 6 oranında bir azalma olduğunu söylemişti ve ''dolar impartatorluğu için tehlike çanları çalıyor'' demiştik diye vurgusunu yaptı.

Şu anda Merkez Bankalarındaki döviz rezervleri yüzde 59'un altına düştüğünü belirten Hazan raporda ''Eğer yüzde 50'nin altına inerse Amerika Birleşik Devletlerinin dolar gücü sorgulanmaya başlar.'' dedi.

Dolar imparatorluğu sallanıyor mu? Tehlike çanları çalıyor

Türkiye, Rusya ve İran gibi 19 ülkenin kendi para  birimiyle ihracat ithalat sistemi yapması dolara karşı büyük bir saldırı girişimi olarak gördüğünü düşünen Hazan, eğer buna Avrupa Birliğ'nin ülkeleri de katılırsa doların rezerv para gücünün biteceği anlamına geliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön