05 / 05 / 2024

Dolar kaç TL olacak? Enflasyon yükselecek mi? Merkez Bankası yayınladı! İşte piyasa anketi!

Dolar kaç TL olacak? Enflasyon yükselecek mi? Merkez Bankası yayınladı! İşte piyasa anketi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Açıklanan verilere göre dolar, faiz ve enflasyon tahmini belli oldu. İşte, 2023 Şubat ayı Piyasa anketi ile enflasyon tahmini...



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyon beklentisini duyurdu. Şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketi ile dolar, enflasyon ve faize yönelik tahmini belli oldu. Anket sonucundaki verilere göre dolar ve faizin büyüme beklentisi düşüşe geçerken, enflasyon beklentisi ise yükseldi. İşte, Merkez Bankası Şubat ayı Piyasa Katılımcıları Anketi ve enflasyon oranları tahmini...

PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ YAYINLANDI!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini paylaşıldı. Anket sonucuna göre 12 ay sonrası enflasyon beklentisi % 30,44'ten % 30,75'e yükseldi. Yıl sonu enflasyon beklentisinde ise 3 puanlık yukarı yönlü revizyon yapıldı.

ENFLASYON 12 AY İÇİN 30,75 OLACAĞI ÖNGÖRÜLÜYOR

Dolar kaç TL olacak? Enflasyon yükselecek mi? Merkez Bankası yayınladı! İşte piyasa anketi!

Piyasa katılımcıları önümüzdeki 12 ay için enflasyonun % 30,75 olacağını öngördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bir önceki piyasa katılımcıları anketinin sonuçlarında bu beklenti % 30,44 olmuştu.

YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİNDE YUKARI YÖNLÜ DEĞİŞİM

Yıl sonuyla alakalı enflasyon beklentilerinde ise yukarı yönlü bir revize gerçekleşti. Bu sonuca göre piyasa katılımcıları bir önceki ankette yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 32,46 olarak açıklarken, Şubat ayı anketinde bu beklenti % 35,76 oldu.

24 ay sonrasına ilişkin enflasyon beklentisi de % 17,18'den % 18,11 seviyesine çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön