18 / 05 / 2024

Dolar kaç TL olacak? Enflasyon yükselecek mi? Merkez Bankası yayınladı! İşte piyasa anketi!

Dolar kaç TL olacak? Enflasyon yükselecek mi? Merkez Bankası yayınladı! İşte piyasa anketi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Açıklanan verilere göre dolar, faiz ve enflasyon tahmini belli oldu. İşte, 2023 Şubat ayı Piyasa anketi ile enflasyon tahmini...



DOLAR/TL KURU BEKLENTİLERİ GERİLEDİ!

Ankette Dolar/TL kuruna ilişkin beklentilerin gerilediği görüldü. Buna göre yıl sonu dolar/TL beklentisi 23,12'den 22,84'e çekildi. 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise 23,43'ten 23,10 seviyesine geriledi.

GSYH BÜYÜME BEKLENTİSİ GERİLEDİ

Katılımcıların GSYH 2023 yılı büyüme beklentisi bir önceki anket döneminde 4,1 iken, bu anket döneminde yüzde 3,6 olarak gerçekleşti. GSYH 2024 yılı büyüme beklentisi ise bir önceki anket döneminde 4,3 iken, bu anket döneminde yüzde 4,5 oldu.

KATILIMCI SAYISINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR!

Dolar kaç TL olacak? Enflasyon yükselecek mi? Merkez Bankası yayınladı! İşte piyasa anketi!

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketinde katılımcı sayısındaki düşüşün devam etmesi de ilgi çekti.

TCMB verilerine göre Şubat'ta katılımcı sayısı 36'ya geriledi. 2013 yılında ankette katılımcı sayısı 95'a kadar ulaşmıştı.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 18 Şubat 2023 tarihinde saat 18.03'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,84 Türk Lirası, Euro 20,11 Türk Lirası, altının gramı ise bin 113 Türk Lirası değerinde.

İslam Memiş'ten 15 Şubat için gram altın uyarısı!

Selçuk Geçer: 'Doları olanlar bu tarihi beklesin!'

SGK deprem bölgelerinde prim borçlarını erteledi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön