28 / 04 / 2024

Dolar konumunu kaybedebilir! Son dakika açıklaması!

Dolar konumunu kaybedebilir! Son dakika açıklaması!

IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath ABD dolarının hakim rezerv para konumunu kaybetme tehdidi olduğunu aktararak, doların küresel para birimi pozisyonundan düşmesinin muhtemel olduğunu dile getirdi...



IMF Başkan Yardımcısı Gita Gopinath, Rusya'ya uygulanan mali yaptırımların ABD dolarının baskın rezerv döviz pozisyonunu kademeli olarak yok etmekle tehdit ettiğini söyledi.

Dolar konumunu kaybedebilir! Son dakika açıklaması!

Financial Times ile yaptığı röportajda Gopinath, “Dolar bu ortamda önemli küresel para birimi olmaya devam ediyor, ancak bu pozisyonun düşmesi çok muhtemel. "Bazı ülkeler zaten farklı para birimleriyle ticaret için pazarlık yapıyor" dedi. Gopinath, küresel ticarette diğer para birimlerinin kullanılmasının Merkez Bankalarının rezervlerinde de çeşitlenmeye yol açacağını belirtti.

Bloomberghtcom'da yer alan habere göre; Gopinath ayrıca Ukrayna'daki savaşın Merkez Bankalarının kripto para ve dijital para birimleri gibi dijital finans kullanımını artıracağını belirtti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön