27 / 04 / 2024

Dolar kurunda tarihi zirve! Son 20 yıldır böyle bir artış görülmemişti

Dolar kurunda tarihi zirve! Son 20 yıldır böyle bir artış görülmemişti

Pandemi sonrası başlayan Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle küresel ekonomide yaşanan sıkışma sonrası büyüyen enflasyon ABD ekonomisini resesyon riskine soktu. ABD Merkez Bankası FED, rezerv parasını geri çağırmaya başlayınca doları son 20 yılın zirvesine çıktı.



YENİ FAİZ ARTIŞLARI GELECEK

Komite'nin politika duruşunu gerektiği gibi ayarlama kararlılığının sorgulanmaya başlanması halinde yüksek enflasyonun kalıcı hale gelebileceği riskine işaret edilen tutanaklarda, Fed yetkililerinin temmuzda 50 veya 75 baz puanlık bir faiz artışına hazırlanıyor.

Tutanaklar öncesi dolar endeksi, dün 107,3 ile Aralık 2002'den bu yana en yüksek seviyeyi test ederken, bugün dünkü kapanış seviyesine göre yüzde 0,2'lik düşüşle 106,7 seviyesine gerilese de 20 yılın zirvesindeki seyrini sürdürüyor. Dolar endeksinin yılbaşından bu yana olan yükselişi ise yüzde 12'ye yaklaştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön