28 / 04 / 2024

‘Dolar mı, altın mı?’ diye düşünenlere yanıt uzmanından geldi! Sadece 15 günde bu kadar yükselecek!

‘Dolar mı, altın mı?’ diye düşünenlere yanıt uzmanından geldi! Sadece 15 günde bu kadar yükselecek!

Elinde az da olsa parası olan vatandaşlar, değer kaybetmemesi için bir yatırım aracına yönlendirmek istiyor. En popüler yatırım araçlarından altın mı yoksa dolara mı yatırım yapmalı diye kararsız kalanlara yanıt uzmanından geldi. Sadece 15 gün içinde şok yükselme bekleniyor.



Altın ve dolardaki gelişmeler küçük – büyük tüm yatırımcılar tarafından günü gününe takip ediliyor. Az miktarda bile eline toplu para geçen enflasyon karşısında erimesin diye hemen bir yatırım aracında değerlendirmek istiyor. Peki önümüzdeki süreçte hangi yatırım aracını almak daha mantıklı? Dolar mı yoksa altın mı daha fazla kazandıracak? Cevap piyasa uzmanından geldi.

Piyasaya yönelik isabetli tahminleri nedeniyle çok takip edilen  Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş,  altının şu an düşük seviyelerde seyretse de bu durumun kalıcı olmadığına dikkat çekti.

 ‘Dolar mı, altın mı?’ diye düşünenlere yanıt uzmanından geldi! Sadece 15 günde bu kadar yükselecek!

ALTINA YATIRIM KISA VADEDE AKILLICA MI?

Gram altının bin 115 TL seviyesinden işlem gördüğünü hatırlatan İslam Memiş,  serbest piyasalarda ise bu rakamın 1132 ile 1137 lira  bandında gezdiğini kaydederek, Gram altın 1198 TL seviyesine çıkınca Şubat'ın 15'ine kadar 1140 lira seviyesine kadar bir gerilemeden söz etmiştim.  Bu rakam daha aşağıya doğru çekildi. TL'de düşüşleri bekleyen, alım fırsatı kollayanlar da bu düşüşlerin kalıcı hale gelmeyeceğini gayet açık bir şekilde bilmelidir” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön