Ekonomi

Dolar neden yükseliyor son dakika? Piyasalarda tansiyon yükseliyor

Dolar/TL'deki son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. Dolar bugün 16 lirayı geçti ve yükselmeye devam ediyor. Piyasalarda tansiyon yükselmeye başladı. Peki dolar neden yükseliyor son dakika? Dolar kuru yurt içi piyasalarda sabah saatlerinde alış fiyatı 15,94  TL, satış fiyatı ise 16,04 TL'den güne başladı

Dolar/TL güne 16,04 liradan başladı. Dolar kuru yurt içi piyasalarda sabah saatlerinde alış fiyatı 15,94  TL, satış fiyatı ise 16,04 TL'den güne başladı. Dolar gün içerisinde yukarı yönlü hareketine devam ederek 16,04 liradan 16,15 dolara kadar yükseldi. Şu dakikalarda dolar 16,11 liradan işlem görüyor. Peki dolar neden yükseliyor? Dolar yükselmeye devam edecek mi? İşte dolarda son dakika gelişmeleri...

DOLAR YÜKSELİYOR

Dolar kuru Amerika Merkez Bankası Başkanı (FED), Jerome Powell'ın enflasyon oranlarının düşünceye kadar faiz artırmaya devam edeceğine yönelik yaptığı açıklamalar doları yükseltti. 

Dolar kurundaki yükseliş haftanın ikinci işlem gününde de hızla yükselmeye devam ediyor. Piyasalar 19:20'deki Amerika Merkez Bankası Başkanı Powell'ın konuşmalarına odaklandı. Açıklama öncesinde dolar hız kesmeden yükselmeye devam ediyor.

 

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Fed, Ağustos ayına kadar faizleri yüzde 2'ye çıkracağını ve sonrasında sıkılaşma politikası uyğulayacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Fed'in açıklamaları doları yükseltti.

Öte yandan TCMB tarafından, yakın gelecekte enflasyon endeksli tahvil ile piyasaların tansiyonun azaltılabileceği yönündeki adımları henüz  bir sonuca bağlanmadı. 

Gram altında yangın yeri! 2 dev kurum gram altın için saat verdi! Gram altında flaş gelişme...

Dolarda büyük gün! Dolar fırtınalar estiriyor! 24 Mayıs 2022 dolarda son durum...