Kent Haberleri

Dolar resmen buz kestirecek! Dolar o tarihte tam bu kadar olacak! Merkez Bankası peş peşe duyurdu! 

Merkez Bankası (TCMB) tarafından, herkesi şok eden dolar açıklaması yapıldı. Dolar resmen buz kestirecek! Dolar o tarihte tam bu kadar olacak! Merkez Bankası peş peşe duyurdu!   Merkez Bankası (TCMB) tarafından Ocak ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketinin sonuçları bir bir açıklandı

Dolar kurundaki son durum doları olan milyonlarca vatandaş ve yatırımcı tarafından yakından takip edilirken, herkesi şok eden bir son dakika açıklaması da Merkez Bankası'ndan geldi. 

Merkez Bankası (TCMB) tarafından Ocak ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketinin sonuçları bir bir açıklandı. 

Reel sektör ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden meydana gelen 41 katılımcının yanıtladığı anketin sonuçlara göre, cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bu anket döneminde yüzde 32,46 olarak açıklandı. 

Dolar resmen buz kestirecek! Dolar o tarihte tam bu kadar olacak! Merkez Bankası peş peşe duyurdu! 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu dolar ve enflasyon tahminleri resmen belli oldu.

 

Milyonlarca yatırımcı ve doları olan vatandaşlar sık sık 'Dolar ne kadar olacak? Dolar ne olur? Dolar yükselecek mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Vatandaşlar ekonomistlerden gelen dolar tahminlerini de yakından takip ederken; Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları herkesi şaşırttı. 

Dolar resmen buz kestirecek! Dolar o tarihte tam bu kadar olacak! Merkez Bankası peş peşe duyurdu! 

DOLAR O TARİHTE TAM BU KADAR OLACAK

Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre atılımcıların cari yıl sonu döviz kuru (ABD Doları/TL) beklentisi bu anket döneminde 23,12 Türk Lirası olarak açıklandı. 

12 ay sonrası döviz kuru beklentisi ise bir önceki anket döneminde 22 lira 77 kuruş şeklinde olurken; bu anket döneminde 23 lira 43 kuruş olarak belirlendi.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 34,92 olarak açıklanırken; bu anket döneminde yüzde 30,44 şeklinde belirlendi. Katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi bu anket döneminde yüzde 32,46 şeklinde ifade edildi. 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla yüzde 20,56’dan ve yüzde 17,18’ye düştü. 

Bakanlıktan Ocak 2023 için son dakika müjdesi geldi! Hesaplara tek tek 4 bin 337 TL yatırılıyor! Almayı sakın unutmayın

Otomobil piyasasını eden şok gelişme! 160 yeni elektrikli model geliyor!

Altını olan zil takıp oynayacak! Resmen geri dönen Çin dopingi fiyatları daha da uçuracak!